Украинският президент Володимир Зеленски благодари на армията на страната за

...
Украинският президент Володимир Зеленски благодари на армията на страната за
Коментари Харесай

Зеленски похвали украинците за борбата с Русия и зимната стихия

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на армията на страната за битката с съветските сили и на украинските избавителни служби за справяне с следствията от рисковото зимно време, оставило в 10 области, оповестява " Ройтерс ".

Във вечерното си видеообръщение през вчерашния ден Зеленски уточни, че не престават да се водят безмилостни, интензивни сражения в Донецка и Харковска област в източната част на страната, а " извънредно неприятното време " визира региони от Киевска област на север до Одеса на юг.

В територията, следена от Русия, високопоставният проруски чиновник Олег Крючков рапортува, че близо половин милион души са без ток на Кримския полуостров, който Москва анексира през 2014 година

Назначените от Русия ръководители на Крим, на черноморското пристанище Севастопол и на частта от Херсонска област под контрола на съветските сили оповестиха днешния ден за почивен поради известия за мощни ветрове, наводнени домове, заснежени пътища и развалени здания.
 В Одеса хвърлят БТР-и против снежната буря
В Одеса хвърлят БТР-и против снежната буря

Властите работят за премахване на провалите

Украинската гранична работа осведоми, че Молдова краткотрайно е спряла достъпа на коли до своя територия от два контролно-пропускателни пункта в Одеска област. Молдовските управляващи желаеха заради снеговалеж и мощен вятър.

Кметът на Одеса Генадий Труханов прикани жителите на града да си останат по домовете. Местните управляващи предизвестиха, че водоснабдяването е прекратено заради сривове в електрозахранването, които са спрели работата на помпите.

Националната енергийна компания " Укренерго " показа фотография на преносна кула в област Одеса, чийто крайник се е счупил на две заради мощни ветрове, като увери: " Правим всичко допустимо, с цел да преодолеем следствията от неприятното време допустимо най-скоро и да възстановим светлината във всички домове ".
 Десетки селища в 10 района на Украйна без ток този път поради зимна стихия
Десетки селища в 10 района на Украйна без ток този път поради зимна стихия

Властите работят по отстраняването на авариите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР