Украинският президент Володимир Зеленски беше номиниран за Нобелова награда за

...
Украинският президент Володимир Зеленски беше номиниран за Нобелова награда за
Коментари Харесай

Номинираха Зеленски за Нобелова награда за мир

Украинският президент Володимир Зеленски беше номиниран за Нобелова премия за мир, оповестяват международните организации.

Това излиза наяве от отворено писмо на група европейски политици, адресирано до Нобеловия комитет и оповестено на специфичния уеб страница nobelprizeforukraine.

Настоящи и някогашни политици, членове на Европейския парламент, се обърнаха към Норвежкия нобелов комитет с апел да преразгледа процедурата за номининации за Нобеловата премия за мир през 2022 година и да удължи периода за кандидатстване до 31 март, с цел да има време да включи и Зеленски в листата.

Писмото, което е отворено за автограф до 30 март, към този момент е подписано от 36 политици от цяла Европа.

За да бъде взета под внимание номинацията обаче, комитетът ще би трябвало да анулира правилото, съгласно което всички претенденти за влиятелната премия би трябвало да бъдат предложени за нея преди 31 януари.

По информация на Норвежкия нобелов комитет тази година за Нобеловата премия за мир са номинирани 251 персони и 92 организации.

отиде при съветския публицист и основен редактор на " Новая газета " Дмитрий Муратов и филипинската журналистка Мария Реса.

Volodymir was nominated for the Nobel Peace Prize.
— NEXTA (@nexta_tv)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР