Украинският президент Владимир Зеленски трябва да вземе предвид новата геополитическа

...
Украинският президент Владимир Зеленски трябва да вземе предвид новата геополитическа
Коментари Харесай

Песков: Украйна ще трябва да се съобрази с новата геополитическа реалност

Украинският президент Владимир Зеленски би трябвало да вземе поради новата геополитическа действителност, когато приказва за договаряния с Русия за разрешаване на спора. Това сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

Песков акцентира, че геополитическата действителност се е трансформирала фрапантно от началото на спецоперацията. Границите на Украйна и Русия се трансформираха.

„ Руската федерация към този момент има четири нови субекта и това не може да бъде подценено. Това е нова действителност, с която, несъмнено, всички ще би трябвало да се преценяват “, акцентира Песков.

Зеленски в изявление за CBS News сподели, че мирните договаряния сред Москва и Киев могат да стартират даже без Украйна да се върне към границите от 1991 година Той счита, че Русия ще бъде „ подготвена за разговор “, в случай че украинските въоръжени сили съумеят да доближат границите от февруари 2022 година

Така той за първи път разреши договарянията да стигнат до някогашните граници на Украйна.

Думите на Зеленски бяха коментирани от формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова. Тя счита, че това изказване на украинския президент се дължи на обстоятелството, че той е нервозен преди изборите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР