Украинският президент Владимир Зеленски по време на срещата си днес

...
Украинският президент Владимир Зеленски по време на срещата си днес
Коментари Харесай

Зеленски хвърли в тъча Юнкер с въпрос за Порошенко

Украинският президент Владимир Зеленски по време на срещата си през днешния ден с шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер в Брюксел се пошегувал, че е по-добър от своя предходник Петро Порошенко, написа Блиц. 

Поводът евентуално е бил неотдавнашните изказвания на някогашния зам.-началник на президентската администрацията Константин Елисеев, че Юнкер се разплакал  заради слизането на Петро Порошенко от поста президент на Украйна. Пред украинската телевизия „ Прямой “ преди дни  Елисеев описа, че по време на работно посещаване в Брюксел в средата на май, Юнкер поканил Порошенко в кабинета си.

" Той беше доста прочувствен, с цел да бъда почтен, даже стартира да плаче. На него му стана тъжно. Както сподели той, за пет години съвсем са станали близки като родственици “, сподели Елисеев.

Днес Зеленски попитал Юнкер дали не скучае за Петро Порошенко. Но ръководителят на Еврокомисията му дал отговор: " Вече си имам нов " и се засмял. Тогава младият украински президент му споделил на британски: " Аз съм по-добър. Новият е по-добър от остарелия ". 

Днес Владимир Зеленски е на първа задгранична аудиенция като президент в Брюксел за срещи с Европейски Съюз и НАТО.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР