Украинският президент Владимир Зеленски обвини Русия, че умишлено е бомбардирала

...
Украинският президент Владимир Зеленски обвини Русия, че умишлено е бомбардирала
Коментари Харесай

Бомбардираха театър с хиляди цивилни в Мариупол, Украйна и Русия с взаимни обвинения

Украинският президент Владимир Зеленски упрекна Русия, че съзнателно е бомбардирала спектакъл в обсадения град Мариупол, където стотици хора са се крили от обстрел, съобщи Военновъздушни сили. Русия отхвърля да е нападала цивилни и твърди, че не е направила офанзивата.

Отвън на земята с огромни букви са изписани думите "Деца ", с цел да бъдат предизвестени съветските самолети да не се доближават до постройката.

Все още няма формален отчет за броя на жертвите.

Нападението на театъра в Мариупол демонстрира, че руснаците "обичат усета на кръвта ", съобщи кметът на Николаев. Кметът на южния украински град Николаев осъди съветското нахлуване против театъра в Мариупол, като го назова причина за огромна тъга.

Според известията към 1000-1200 цивилни са се укривали в театъра, преди да бъдат съкрушени от съветските сили, оповестиха от Мариупол. Броят на жертвите към момента е незнаен.

Пред Би Би Си Олександър Сенкевич споделя: "Бих нарекъл това съветски нацизъм, тъй като те убиват хора. Когато споделят, че се пробват да "денацифицират "... или "демилитаризират " Украйна, това е изцяло погрешно, тъй като те просто убиват цивилни ", сподели Сенкевич.

"Мисля, че усетът на кръвта им харесва. "

В отговор на изказванията на Украйна, че въздушен удар е унищожил спектакъл в Мариупол и е умъртвил укриващи се там цивилни, съветското министерство на защитата съобщи, че не е имало такива удари по наземни цели в този град, и упрекна неонацисткия батальон "Азов ", че е умъртвил заложниците си.

Руските военни са знаели за известията, че бойците на "Азов " са държали цивилни в театъра като жив щит, и заради тази причина не са считали постройката за цел на въздушните удари, съобщи в изказване генерал-майор Игор Конашенков.

"По-рано от бежанците, които се измъкнаха от Мариупол, беше известно, че нацистите от батальона "Азов " могат да държат цивилни жители като заложници в постройката на театъра, като употребяват горните етажи за огневи точки ", сподели Конашенков, съобщи RT.

Като се има поради евентуалната заплаха за цивилното население и "провокацията, която националистите към този момент направиха на 9 март с болница № 3 в Мариупол, постройката на театъра в центъра на града в никакъв случай не е била обсъждана като цел за разрушение ", добави той.

Според Конашенков "наличната достоверна информация " сочи, че бойците на "Азов " са направили "нова кървава провокация, като са взривили постройката на театъра, която са минирали ".

Паравоенната украинска част, която употребява нацистки знаци от Втората международна война, е трансформирала Мариупол в своя база и съгласно известията не разрешава на цивилните да бягат на безвредно място, до момента в който съветските сили и бойците на Донецката национална република обкръжават града.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР