Украинският президент Владимир Зеленски каза, че руските войски в Южна

...
Украинският президент Владимир Зеленски каза, че руските войски в Южна
Коментари Харесай

Руските войски извършват изтезания в Южна Украйна, твърди Зеленски

Украинският президент Владимир Зеленски сподели, че съветските войски в Южна Украйна правят изтезания и отвличания и прикани света да реагира на това, съобщи Асошиейтед прес.

Там са построени пространства за изтезания, сподели нощес Зеленски във вечерно послание към нацията.

Те отвличат представители на локалните управляващи, уточни той.

Зеленски сподели, че филантропичната помощ се краде, поради което има апетит, съобщи Българска телеграфна агенция.

В окупираните елементи на Херсонска и Запорожка области " руснаците основават сепаратистки страни и вкарват съветската валута - рублата ", сподели той.

Той уточни, че плануваната съветска атака в Източна Украйна " ще стартира в близко бъдеще ".

Зеленски още веднъж прикани за усилване на глобите против Русия, в това число върху целия й банков бранш и петролната промишленост.

Междувременно заместник-началник на украинската президентска канцелария Игор Жовква заяви, че Украйна е попълнила въпросника за присъединението към Европейски Съюз, заяви Ройтерс.

По време на визитата си в Киев на 8 април председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен връчи на президента на Украйна Володимир Зеленски въпросника, след чието попълване Еврокомисията ще може да предложи на Съвета на Европейски Съюз да стартира разискване на въпроса за начало на договарянията за присъединение на Украйна към общността.

Днес мога да кажа, че документът е запълнен напълно от украинската страна, сподели Жовква пред украинската държавна телевизия късно нощес. 

Очакваме рекомендацията да бъде положителна и тогава топката ще бъде в полето на страните членки на Европейски Съюз, уточни той. 

Жовква добави, че Украйна чака да получи статута на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз през юни по време на срещата на Европейския съвет. 

След това ние ще би трябвало да стартираме договарянията за присъединение. И откакто един път стартираме тези договаряния, към този момент ще можем да приказваме за пълноправно участие в Европейски Съюз, уточни той.

На 8 април Фон дер Лайен сподели, че “няма както нормално да отнеме години, а единствено седмици, с цел да се стигне до мнение по процедурата ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР