Приключи изборният ден за сънародниците ни на четири континента -

...
Приключи изборният ден за сънародниците ни на четири континента -
Коментари Харесай

Приключи изборният ден в Австралия, Азия, Африка и Европа

Приключи изборният ден за сънародниците ни на четири континента - Австралия, Азия, Африка и Европа. В Турция, където бяха разкрити най-вече секции - 166, краят на гласуването бе разгласен в 20:00 българско време.

Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи. 

В 22:00 часа българско време завърши изборният ден и в Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, където българските жители имаха опция да гласоподават в 118 секции в цялата страна, в това число и на остров Ман.

В Германия сънародниците ни гласоподаваха в 103 секции , в Испания - в 64, в Гърция - в 28 (включително и в курортни градчета в Северна Гърция и островите), в Италия - в 27, в Белгия - в 16, в Австрия и Франция - по 15.

По-рано денем изборният ден завърши и на територията на Австралия, Азия, и Африка.

Заради часовата разлика най-късно изборният ден в чужбина ще завърши в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър - в 6.00 часа българско време в понеделник.

Министерството на външните работи сътвори нужната организация изборният ден зад граница да протече безпроблемно . Създаденият избирателен щаб поддържаше непрекъсната връзка с дипломатическите и консулските ни представителства, със СИК зад граница и с ЦИК.
 Битка за №2 до финален глас и „ велика “ изненада на изборите на 9 юни онлайн
Битка за №2 до финален глас и „ велика “ изненада на изборите на 9 юни

Втора политически мощ става Движение за права и свободи, а " Величие " влиза в Народно събрание при 65% редом броене

Припомняме, че за провеждането на изборите в чужбина за членове на Европейския парламент от Република България и за 50-ото Народно заседание бяха разкрити общо 769 секции в 60 страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР