Украинският президент съобщи на пресконференция днес, че е получил информация

...
Украинският президент съобщи на пресконференция днес, че е получил информация
Коментари Харесай

Зеленски съобщи за разкрит опит за преврат

Украинският президент заяви на конференция през днешния ден, че е получил информация за подготовка на държавен прелом " на 1-2 декември " и че има опити в него да бъде замесен Ринат Ахметов, най-богатият предприемач в страната.

" Не Ахметов приготвя държавен прелом. Ще ви отговоря на съветски - хора, служби, някои представители на Русия и някои приятели от Украйна разискват, че обществото било готово и че би трябвало да се съобщи информация, че все още Ринат Ахметов бил подготвен да се включи във въпроса за държавен прелом. Да го назовем по този начин - промяна на настоящия президент ", съобщи Владимир Зеленски.

По думите му в нагнетяването на напрежение вземат участие и медии и че в действителност хора от обкръжението на олигарха пробват да го вкарат в схемата.

Зеленски добави, че управляващите разполагат със звукозаписи, на които представители на двете страни разискват присъединяване на Ахметов, само че на тях не участва неговият глас. " Но аз нямам доверие в държавните преврати и нямам доверие, че той ще хукне да се занимава с това ", сподели още президентът. След това той съобщи,че не може да разкрива повече информация.

Президентът предложения предприемача с персонално благосъстояние от 7.6 милиарда $ (според сп. " Форбс " ) " да чуе информацията, която можем да споделим ". На 17 ноември народен представител от ръководещата партия " Слуга на народа " (бел.ред. - по този начин се споделя ефирен сериал, донесъл известност на артиста Зеленски) съобщи, че Ахметов " мина към открита борба с президента " и " е в ход подготовка на решителна офанзива по всички фронтове ". Според Егор Чернев олигархът " има желание да смени властта и да избегне деолигархизацията " като " прибегне и към саботажи и проблеми в енергийния бранш, където управлява 70% от топлофикациите и топлоцентралите на страната ".

Зеленски е посочвал Ринат Ахметов измежду хората, които може да попаднат в лист с олигарси според подписаният от него по-рано този месец закон за попречване на заканите за националната сигурност от такива лица. Държавните чиновници са задължени да подават заявления за контактите си с олигарси, а те, от своя страна, са длъжни да ги предизвестяват, че са в подобен лист. Освен това на олигарси е неразрешено да вършат дарения на политически партии.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява, че Русия няма нищо общо със събитията, за които твърди украинският президент.

На конференцията Зеленски говореше главно за военна опасност от Русия, когато сподели: " Изправени сме пред провокации освен от Руската федерация и евентуална ескалация - имаме огромни вътрешни провокации, получих информация, че на 1-2 декември в страната ни може да се направи опит да държавен прелом ".

Президентът в нито един миг не упрекна Русия в присъединяване в скрит план.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР