Украинският президент потвърди, че се извършват контранастъпателни срещу руските сили

...
Украинският президент потвърди, че се извършват контранастъпателни срещу руските сили
Коментари Харесай

Зеленски потвърди контранастъплението

Украинският президент удостовери, че се правят контранастъпателни против съветските сили в страната.

Зеленски приказва на конференция с канадския министър председател Джъстин Трюдо, който посети Киев.

 
В Украйна се организират контранастъпателни и отбранителни дейности, на какъв стадий, няма да кажа в детайли... Трябва да се има религия в нашите военни, а аз им имам вяра. Ежедневно съм в контакт с нашите командири в другите посоки... В момента всички са настроени позитивно.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

Канада разгласи 500 милиона $ военна помощ за Украйна. Освен това ще образова украински водачи за изтребителите F-16.

Украинските въоръжени сили са напреднали с 1.4 км по Бахмутското направление в разнообразни зони през миналия ден. Това заяви Укринформ, като се базира на полковник Сергий Черевати, представител на Оперативното командване " Изток ".

Руската войска от 6 дни оповестява за масирани украински офанзиви, основно по южния фронт.

Атака на съветски дрон умъртви трима души в Одеса. Над 20 са били ранени. Удари е имало и в Полтавска и Харковска област.

Междувременно украинската организация за нуклеарна сила заяви, че е сложила последния работещ реактор в най-голямата атомна електроцентрала в Европа в режим на „ студено прекъсване “ – защитна мярка, защото пагубните наводнения от сриването на близкия язовир заплашват водоснабдяването на оборудването.

5 от 6-те реактора в Запорожката атомна електроцентрала, която е окупирана от съветските сили, към този момент са в режим на студено прекъсване, при което всички ръководещи пръти са вкарани в дейната зона на реактора, с цел да спрат реакцията на нуклеарно разделяне и генерирането на топлота и налягане.„ Енергоатом “ съобщи късно в петък, че няма „ директна опасност “ за Запорожката централа заради пробива на язовир Каховка. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР