Украинският президент Петро Порошенко съобщи за струпване на руски войски

...
Украинският президент Петро Порошенко съобщи за струпване на руски войски
Коментари Харесай

Украинският президент: Има струпване на руски войски по границата ни

Украинският президент Петро Порошенко заяви за скупчване на съветски войски по границата на страната му, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Русия разположи над 80 000 бойци, 1400 артилерийски системи и установки за залпов огън, 900 танка, 2300 бронирани бойни автомобила, 500 самолета и 300 хеликоптера по продължение на границата”, сподели Порошенко на среща с украински военни.

Порошенко направи това изказване след седмица, белязана от ескалация на напрежението сред Русия и Украйна. В неделя съветската брегова защита задържа в Керченския пролив край Крим три украински военни кораба, които плавали към Азовско море, и техните екипажи.

Украинската гранична работа в това време заяви, че на към 100 съветски жители е било неразрешено да влязат в страната, откогато е в действие съответната възбрана.

В петък Порошенко разгласи, че всички съветски мъже на възраст сред 16 и 60 години няма да имат право да влизат в Украйна по време на въведеното за 30 дни военно състояние в страната. Целта е да бъде предотвратено проникването в Украйна на съветски военни под прикритие, изясни той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР