Украинският президент Петро Порошенко събра поддръжниците си в последен опит

...
Украинският президент Петро Порошенко събра поддръжниците си в последен опит
Коментари Харесай

Порошенко събра хиляди привърженици по улиците и на Майдана в Киев

Украинският президент Петро Порошенко събра поддръжниците си в финален опит да резервира поста си в навечерието на втория тур на президентските избори, които ще се проведат в неделя, оповестява " Асошиейтед прес ".

Порошенко, който губи с убийствена разлика в социологическите изследвания, свика демонстрацията на няколко хиляди души в столицата Киев преди телевизионния спор тази вечер против съперника си, комика Володимир Зеленски, който стана известен с помощта на телевизионно шоу, където играе украинския президент. Дебатът, който ще се организира на футболен стадион, ще бъде първият път, когато съперниците ще се изправят един против различен в президентската акция.
 Зеленски против Порошенко – какво дават обещание претендентите за президент
Зеленски против Порошенко – какво дават обещание претендентите за президент

Днес Владимир Зеленски и Петро Порошенко ще проведат спор на Олимпийския стадион

Порошенко предизвести хилядите свои последователи, които се събраха следобяд на Майдана, фамозния площад, който беше сърцето на митингите на опозицията в края на 2013 и началото на 2014 година, че победа на Зеленски ще е в ущърб на по-тясното икономическо и политическо съдействие на страната с Европейския съюз .

Той също по този начин споделил, че Зеленски щял да бъде слаб президент, в интерес на Русия , която анексира Кримския полуостров от Украйна през 2014 година и подкрепя сепаратистите в Източна Украйна.

" По никакъв метод не считаме, че нашият конкурент е сътрудник на Кремъл , само че (руският президент Владимир) Путин мечтае за слаб и едва квалифициран дилетант ", подчертал Порошенко с пресипнал глас, добавяйки: " Путин мечтае за безпорядък . "
 Голямата победа на Путин в Украйна
Голямата победа на Путин в Украйна

Запознайте се с евентуалния победител на президентските избори

Украинският водач се позовал на биографията на Зеленски, наблягайки, че 5-годишният президентски мандат " не е комедийно шоу, което може да бъде изключено ".

56-годишната учителка Людмила Соловейко, която е отишла на митинга, съобщи, че е признателна на Порошенко за " отварянето на вратата към Европа за украинците ", имайки поради решението на Европейския съюз да анулира визите за украинците, за което Порошенко лобираше интензивно, като добави, че се опасява, че " тази врата ще се затвори още веднъж ".

В края на митинга поддръжниците на Порошенко поеха на шествие към стадиона, където ще се организира дълго чаканият спор.

Зеленски не организира обичайната акция, като вместо това обикаля страната с комедийното си шоу. В редките си изявленията той изрази поддръжката си за тесни връзки с Европейски Съюз и НАТО, само че също по този начин приказва за по-активни опити за реинтеграция на сепаратисткия изток назад в лоното на Украйна.
 Зеленски ще завоюва втория тур на президентските избори в Украйна
Зеленски ще завоюва втория тур на президентските избори в Украйна

И то с убийствена преднина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР