Украинският президент Петро Порошенко обвини руския си колега Владимир Путин,

...
Украинският президент Петро Порошенко обвини руския си колега Владимир Путин,
Коментари Харесай

Порошенко: Путин иска цяла Украйна

Украинският президент Петро Порошенко упрекна съветския си сътрудник Владимир Путин, че желае Русия да анексира цяла Украйна, и прикани немския канцлер Ангела Меркел да се притече на помощ на Киев, съобщи Ройтерс.

В неделя Русия задържа три украински военни кораба на път за Азовско море покрай Кримския полуостров, който лиши от Украйна през 2014 година Русия твърди, че корабите са влезнали нелегално в нейни териториални води - обвиняване, което Украйна отхвърля.

В изявление за в. " Билд " и пресгрупата " Функе " Порошенко отхвърли изказванията на Москва, че опитът на украинските военни кораби да влязат в Азовско море е бил провокация.

" Не вярвайте на лъжите на Путин ", прикани украинският президент и съпостави тезата на Русия с нейните уверения, че е изпратила бойци в Крим през 2014 година

" Путин желае да възвърне остарялата Руска империя. Крим, Донбас, цялата страна. Като съветски цар, като какъвто се възприема, неговата империя не може да действа без Украйна. Той гледа на нас като на негова колония ", съобщи Порошенко.

Украинският президент прикани Германия - най-големия покупател на съветски газ - да се откаже от построяването на газопровода " Северен поток-2 ", който би разрешил на Русия да доставя непосредствено Германия, заобикаляйки Украйна.

" Имаме потребност от мощна, решителна и ясна реакция на агресивното държание на Русия. Това значи също прекъсване на плана за газопровод " Северен поток-2 ", сподели Порошенко, представен от Ройтерс.

В същото изявление украинският президент прикани НАТО да разположи военни кораби в Азовско море, с цел да поддържа Украйна против Русия, съобщи Франс прес.

Путин " не желае нищо по-малко от това да окупира (Азовско) море. Единствения език, който той схваща, е този на единството на западния свят ", съобщи Порошенко.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР