Украинският премиер Олексий Хончарук подаде оставка дни след появата на

...
Украинският премиер Олексий Хончарук подаде оставка дни след появата на
Коментари Харесай

Украинският премиер се оттегли, след като нарече възгледи на Зеленски "примитивни"

Украинският министър председател Олексий Хончарук подаде оставка дни след появяването на запис, на който се чува по какъв начин как човек с сходен на неговия глас дефинира стопански схващания на президента Володимир Зеленски като " доста примитивни ".

Решението заяви самият той във " Facebook ". По думите му тази стъпка е нужна, " с цел да се отстранен всевъзможни подозрения в уважението ни и доверието към президента. "

Екипът на Зеленски разгласи в " Телеграм ", че е получил заявката на Хончарук и го преглежда.

Трийсет и пет годишният Хончарук оглави украинското държавно управление през август 2019 година и бе измежду изненадите в кабинета на Зеленски. На запис, изработен през декември 2019 година, обаче се чува по какъв начин хора с гласове, напомнящи неговия и тези на шефа на централната банка и министъра на финансите, разискват по какъв начин да обяснят на Зеленски, че в случай че гривната укрепне, това е добре за стопанската система.



Гончарук споделя: " Но в главата на президента няма отговор на този въпрос, там има празно място... Зеленски има доста примитивно, в смисъл на просто, схващане за стопански процеси. "

Партията на Зеленски " Слуга на народа " се обърна към разузнаването на страната след публикуването на записа за инспекция дали звукът не е манипулиран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР