Украинският посланик в Германия Олексий Макеев поиска допълнителна помощ за

...
Украинският посланик в Германия Олексий Макеев поиска допълнителна помощ за
Коментари Харесай

Украинският посланик в Германия поиска допълнителни доставки на оръжие, за да бъдат спасени още повече цивилни

Украинският дипломат в Германия Олексий Макеев изиска спомагателна помощ за страната си против съветската инвазия, съобщи ДПА.  " Мирът на пада от небето. За него би трябвало да се бориш. И ние, украинците, вършим това от името на всички европейци ", сподели той в изявление за немския в. " Функе ", което ще бъде оповестено през днешния ден.
Украинците биха приветствали " повече храброст и увереност от съдружниците и сътрудниците ", акцентира Макеев.

" Пълно освобождение на страната ни от съветските окупатори, възобновяване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, завръщане на сънародниците ни в техните домове, изграждане отначало и прогрес към Европейски Съюз и НАТО ", са измежду задачите за 2023 година, които Макеев разказва в изявлението.
Той повтори настояването за спомагателни доставки на оръжие, " с цел да бъдат избавени още повече цивилни в Украйна ".
Попитан за вероятното решение на спора, дипломат Макеев цитира проекта от 10 стъпки на Володимир Зеленски, чиято " формула за мир " включва цялостно евакуиране на съветските войски от украинската територия, освобождение на пленените бойци, съд за съветски военнопрестъпници и гаранции за сигурността на страната му - претенции, които Кремъл отхвърля, показва ДПА.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
29 Дек 20221329 Дек 202214828 Дек 2022152328 Дек 2022155828 Дек 2022193928 Дек 2022657КоментариОх, миличкия, по какъв начин се загрижил за цивилните
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР