Украинският посланик в Германия Андрий Мелник положи венец пред съветския

...
Украинският посланик в Германия Андрий Мелник положи венец пред съветския
Коментари Харесай

Украинският посланик в Германия положи венец пред съветски военен мемориал в Берлин

Украинският дипломат в Германия Андрий Мелник постави венец пред руския мемориал в берлинския парк " Тиргартен ", с цел да уважи украинските жертви във Втората международна война, съобщи ДПА.

Пред паметника се бяха събрали и неколкостотин души. Някои от тях скандираха " Мелник вън ", до момента в който посланикът полагаше венеца. Други от присъстващите започнаха да скандират на украински. Много от тях носеха сини и жълти облекла, националните цветове на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според кореспондент на ДПА мъж раздавал хартиени украински флагове, само че полицията бързо ги събрала. Според известието мъжът бил отведен от охраняващите събитието чиновници на реда.

Във връзка с отбелязването през днешния ден и на следващия ден в Берлин на 77-годишнината от края на Втората международна война полицията вкара ограничаващ режим за 15 възпоменателни места, в това число възбрана за съветски и украински флагове. Изключение се прави единствено за някои категории хора като дипломати и ветерани.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР