Украинският полк Азов пусна видео, на което се вижда, че

...
Украинският полк Азов пусна видео, на което се вижда, че
Коментари Харесай

Полкът „Азов“ пусна кадри от бункер с жени и деца в „Азовстал”

Украинският полк " Азов " пусна видео, на което се вижда, че бойците му носят храна и друга помощ на дами и деца, приютени в един от подземните бункери на завода " Азовстал ".

На фрагментите дамите и децате са в препълнено помещение - те споделят, че им свършват храната и водата и молят да бъдат евакуирани от обсадения южен град. Редица от сниманите споделиха, че от седмици са в капан подземен, а едно момиче добави, че не е виждало дневната светлина от 27 февруари - четвъртия ден от нашествието на Русия в Украйна.

По стените на бункера се виждат огромни табели с надпис " Деца " с алена багра. Една жена споделя, че повече от 15 деца - от бебета до 14-годишни - са приютени в постройката.

Би Би Си не може да удостовери от самостоятелен източник достоверността на видеото, за което се счита, че е снимано на 21 април.

Стоманодобивният комплекс „ Азовстал” е лабиринт от тунели и работилници и е голям промишлен обект в центъра на Мариупол. Това е съвсем като град в град. По-рано тази седмица един от командирите на „ Азов”, който дружно с украинска бригада на морската пехота, граничари и служители на реда към момента пазят Мариупол, посочи пред Би Би Си, че доста цивилни, в това число деца, се приютени в това място. Той сподели също, че има ранени и починали бойци.

Голяма част от Мариупол е разрушена след седмици на тежки съветски бомбардировки и интензивни улични боеве. Тази седмица президентът Владимир Путин анулира плануваното съветско нахлуване против стоманодобивния цех и вместо това подреди на войските си да го блокират. Превземането на пристанището в Азовско море е основна съветска военна цел - по този начин Москва се надява да освободи повече войски, с цел да се причислят към съветската атака на север в източния район на Донбас. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР