Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова колегите си

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова колегите си
Коментари Харесай

Кулеба призова ЕС да увеличи доставките на оръжия и снаряди за Украйна

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба прикани сътрудниците си от Европейски Съюз техните страни да усилят военната поддръжка за Украйна. Днес министър Кулеба взе участие в съвещанието на външните министри от общността.

" Най-приоритетната нужда са артилерийските муниции. Става дума освен за количеството, само че и за скоростта на снабдяването. Колкото по-бързо получим колкото може повече снаряди, толкоз повече животи ще бъдат съхранени. " - акцентира Кулеба.

Той приветства самодейността на европейските си сътрудници да усилят европейския фонд за мир с спомагателни 2 милиарда евро за финансирането на оръжейни доставки и пазаруване на муниции за Украйна, както и за попълване на запасите на сътрудниците.

Кулеба особено благодари на европейските страни за предлагането за взаимни покупки на муниции за Укарйна – по самодейност на Естония.

Той прикани също да бъдат предоставени на Украйна спомагателни средства за противовъздушна защита, танкови снаряди, противотанкови системи, далекобойни и високоточни оръжия.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР