Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба е обсъдил перспективите

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба е обсъдил перспективите
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба и външният министър на Китай Ван И обсъдиха перспективите за мир между Москва и Киев

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба е разискал вероятностите за мир с китайския си сътрудник с навлизането на съветската инвазия в Украйна в третата ѝ година, сподели самият той през вчерашния ден, представен от Ройтерс.

Разговорите на Кулеба с Ван И са в подтекста на дългогодишните старания на Киев за подсилване на взаимоотношенията с Пекин, показва Българска телеграфна агенция.

В изказване, публикувано през днешния ден от китайското външно министерство, Ван съобщи, че Пекин работи неуморно за поощряване на мирните договаряния с Украйна и прикани за рестартиране на договарянията допустимо най-скоро.

" Срещнах се с китайския си сътрудник Ван И, с цел да обсъдим двустранните връзки, търговията и нуждата от възобновяване на справедливия и дълготраен мир в Украйна ", написа Кулеба в обществената платформа Х по отношение на диалозите в границите на завършващата през днешния ден Мюнхенска конференция по сигурността.

Украинската войска в това време заяви, че е е свалила през миналата нощ изтребител бомбардировач Су-34, крилата ракета Х-59 и дванадесет щурмови дрона, изпратени от Русия.

" Искам да благодаря на подразделенията на Военновъздушни сили за тяхната сполучлива бойна активност ", написа тази заран командващия военновъздушните сили на Украйна Микола Олешчук в своя канал в приложението " Телеграм ".

" Желая прекрасен ден на всички! ", добави той.

Ройтерс прави ангажимента, че посочената информация не е тествана по самостоятелен път.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР