Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба е убеден, че

...
Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба е убеден, че
Коментари Харесай

Ключова е доставката на ракети с далечен обсег на действие и на бойни самолети, заяви Дмитро Кулеба в навечерието на Мюнхенската среща по сигурността

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба е уверен, че актуалната Мюнхенска конференция по сигурността ще бъде значима, защото на нея ще се вземат решение въпросите на сигурността на Украйна, Европа и света като цяло. Това.
 
" Тази година на Мюнхенската конференция по сигурността ще разпространяваме предпочитани за Украйна тематики. Ключова е доставката на ракети с отдалечен обхват на деяние, както и на бойни самолети, защото самолетите са последният тип оръжия, които би трябвало да бъдат деблокирани, откакто всички останали позиции (оръжия, подлежащи на снабдяване, бел. ред.) стартирахме предходната година посредством напъните на военното управление. Ще приказваме и за участието на Украйна в НАТО, и за бъдещето на Русия като цяло ", декларира Кулеба.
 
Украинският посланик напомни, че точно на Мюнхенската конференция преди година Володимир Зеленски е произнесъл съществена тирада, в която наред с други неща, е призовал Украйна да получи оръжие.
 
Мюнхенската конференция по сигурността ще се организира от 17 до 19 февруари, в навечерието на годишнината от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. На тазгодишното събитие не е поканен представител на съветското държавно управление. Вместо членове на държавното управление от Русия обаче бяха поканени представители на съветското гражданско общество и съпротива, измежду които някогашният международен първенец по шахмат Гари Каспаров и критикът на Кремъл Михаил Ходорковски.
 
Междувременно стана ясно, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел публично е поканил украинския президент Володимир Зеленски да участва на срещата на върха на водачите на Европейския съюз, която ще се организира в Брюксел на 9-10 февруари. От съображения за сигурност не се дава спомагателна информация.
 
Това ще е второто излизане на Зеленски от страната от началото на войната на Русия против Украйна. За първи път президентът прекрачи границите, с цел да отиде във Вашингтон и да се срещне с американския президент Джо Байдън през декември 2022 г. 
 
Пътуването на Зеленски ще стане в миг, в който интензивно както украинското разузнаване, по този начин и западните сътрудници приказват за започване на нова атака от страна на Кремъл.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР