Украинският министър на отбраната заяви днес, че числеността на руските

...
Украинският министър на отбраната заяви днес, че числеността на руските
Коментари Харесай

Киев: Нямаме намерение да нападаме сепаратистите в Донбас

Украинският министър на защитата съобщи през днешния ден, че числеността на съветските войски към страната е достигнала 149 000, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 438
Той акцентира, че Украйна няма желание да атакува проруските сепаратисти в Донбас.

„ Наблюдаваме дивизии от съветски войски, които наброяват 129 000. А дружно с военноморският и военновъздушният съставен елемент числеността доближава 149 000 “, сподели Олексий Резников в Народното събрание.

Той прикани жителите на териториите в Източна Украйна под контрола на проруски сепаратисти да не имат вяра в пропагандата на Русия за „ украинско нахлуване “.

„ Пак наблягам: Украйна укрепва защитата си, само че ние нямаме желание да подхващаме каквито и да е силови дейности във връзка с краткотрайно окупираните територии в Донецка и Луганска област или Крим. Ние ще се движим по политико-дипломатически път, с цел да не бъдат изложени на заплаха нашите жители там “, сподели министърът.

Резников се обърна към жителите на тези региони с думите: „ Хора, не се опасявайте. Не Украйна е вашият зложелател. А тези, които сякаш желаят да ви защитят от Украйна. Не вярвайте на клюки за украинско нахлуване. Украинската войска е подготвена за каквото и да е развиване на събитията в защита “.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 438  Нови бомбардировки в Източна Украйна Нови бомбардировки в Източна Украйна  Байдън привиква незабавна среща с европейски водачи Байдън привиква незабавна среща с европейски водачи  Белгия няма да изпраща военни на фронта, в случай че има ново съветско нахлуване против Украйна Белгия няма да изпраща военни на фронта, в случай че има ново съветско нахлуване против Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР