Украинският министър на отбраната Рустем Умеров (вдясно) по време на

...
Украинският министър на отбраната Рустем Умеров (вдясно) по време на
Коментари Харесай

Киев иска да призове и украинските мъже, живеещи в чужбина, да се бият срещу Русия

Украинският министър на защитата Рустем Умеров (вдясно) по време на посещаване във фронтовия град Купянск в Харковска област, 30 ноември 2023 година Снимка: AP

Министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров, търсейки още украински бойци, желае да призове също и живеещи в чужбина украински мъже да отбият военна работа през идната година, съобщи ДПА.

Украинците на възраст сред 25 и 60 години, живеещи в Германия и в други страни, които са годни за военна работа, ще бъдат помолени да се явят в центровете за набиране на военнослужещи, сподели Умеров в коментар, представен през вчерашния ден от немски медии, измежду които вестник " Билд ", телевизия " Велт " и " Политико ".

Министърът съобщи, че насочва " покана ", само че даде да се разбере, че ще има наказания, в случай че някой не се съобрази с това искане. " Все още обсъждаме какво би трябвало да се случи, в случай че те не дойдат непринудено ", добави той.

Украинските военни биха желали да активизират още 450 000 до 500 000 военнослужещи, с цел да отхвърлен съветските войски, само че изискванията на финансовата и политическата рамка към момента не са изяснени. Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова мобилизацията " сензитивен въпрос ".

Умеров съобщи, че в тази ситуация е значима справедливостта. В бъдеще на засегнатите би трябвало да е ясно авансово по какъв начин ще бъдат подготвени и екипирани, къде и по кое време ще служат и по кое време ще бъдат освободени. Въпреки възбраната доста украински мъже са отпътували за чужбина преди вероятно да получат призовки за военна работа.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР