Украинският министър на отбраната Рустем Умеров каза, че засега не

...
Украинският министър на отбраната Рустем Умеров каза, че засега не
Коментари Харесай

Украинският военен министър: Засега не се предвиждат рокади по върховете на армията

Украинският министър на защитата Рустем Умеров сподели, че към този момент не е взето решение за уволняването на командващия обединените въоръжени сили на Украйна и още един почитан пълководец, съобщи Ройтерс.

Умеров през днешния ден даде конференция дружно с немския си сътрудник Борис Писториус, който дойде на аудиенция в Киев.

 

Ръководителят на украинското отбранително ведомство отговори на въпрос дали има възможност да бъдат уволнени командващият обединените въоръжени сили на Украйна военачалник Сергий Наев и Олександър Тарнавски, шеф на военното командване " Таврия ".

 

" Трябва да кажа, че към момента не е взето решение, само че вършим всичко допустимо да подобрим успеваемостта (на армията) ", съобщи Умеров.

Оглавяваното от Тарнавски военно командване " Таврия " поведе контраофанзивата в Югоизточна Украйна, която не съумя да реализира забележителен пробив в съветските отбранителни линии, отбелязва Ройтерс.

Умеров разяснява въпроса за възможни рокади във военното управление на фона на охладнелите връзки сред президента Володимир Зеленски и главнокомандващия на въоръжените сили Валерий Залужни.

Военният министър изясни на днешната конференция, че самият той е фокусиран върху адаптирането на украинската войска към натовските стандарти и покриването на потребностите ѝ.

 

" Тези стандарти са доста значими /.../. Всяко поделение и всеки пълководец е осведомен с тези потребности и ние би трябвало да ги покрием ", акцентира Умеров.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР