Украинският министър на отбраната Олексий Резников ще бъде уволнен и

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников ще бъде уволнен и
Коментари Харесай

Украински депутат: Резников ще бъде уволнен от поста министър на отбраната в началото на септември

Украинският министър на защитата Олексий Резников ще бъде уволнен и в последна сметка назначен за дипломат в Обединеното кралство. Вече е избран нов претендент за началник на военното ведомство.

Преместването е планувано да се извърши през първата седмица на септември, сподели депутатът от Върховната рада Ярослав Железняк.

" Според моята информация Резников ще напусне поста министър на защитата и след това ще отиде като дипломат във Англия <...>.

Според датите: това е идната седмица, т.е. първата седмица на септември ", Това написа Железняк в своя канал в Telegram.

Според него Рустем Умеров, началник на Фонда за държавна благосъстоятелност на Украйна, ще размени Резников като министър. " Още през вчерашния ден сутринта посолствата предизвестиха за такава ротация. Поне някои от тях ", добави Железняк. Депутатът сподели още, че Резников е знаел за идната оставка, когато е предложил залог, съгласно който ще напусне поста си, в случай че се потвърди нов факт на корупция във ведомството.

Напоследък в украинските медии все по-често се появява информация за вероятната оставка на Резников. По-специално то е обвързвано със закупуването на храни и военно съоръжение от Министерството на защитата на повишени цени. Резников отхвърли обвиняванията в машинация с покупката на якета за военни от турска компания, към която избухна следващият скандал.

Предишният скандал се случи през януари и беше обвързван със закупуването на храни на повишени цени, а тогава Резников съобщи, че не има намерение да напуща поста си, само че е подготвен да " вземе кадрови решения " във връзка с причинителите.

В същото време украинските медии подозират, че разкриването на обстоятелства за корупция в Министерството на защитата е обвързвано не с опити за възстановяване на системата, а с битката за министерското кресло. Според тях шефът на президентската канцелария Андрей Йермак стои зад назначението на Резников, за който се счита, че е покровителстван от английски сътрудници, до момента в който сътрудници от Съединени американски щати имат други проекти за поста министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР