Украинският министър на отбраната Олексий Резников съобщи днес в социалната

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников съобщи днес в социалната
Коментари Харесай

Украинският военен министър Резников връчи оставката си

Украинският министър на защитата Олексий Резников заяви през днешния ден в обществената мрежа " Екс ", че е подал заявление с оставката си до ръководителя на Народното събрание, съобщи Ройтерс. Това е най-голямото кадрово разбъркване във висшия ешелон на системата на защитата в Украйна след пълномащабното навлизане на Русия на 24 февруари предходната година.

Късно нощес президентът Володимир Зеленски разгласи, че е решил да размени военновременния си министър на защитата и предложи за негов заместител Рустем Умеров, кримски татарин, който оглавява Фонда за държавна благосъстоятелност на Украйна.

В заявката си, в който подава оставка, Резников прави обзор на 22-месечния си мандат, като прави оценка гневната военна опозиция на Украйна против съветските сили и лобистките старания на министерството му да обезпечи жизненоважна военна помощ от Запада.

" Над 50 % от краткотрайно окупираните от Русия територии са към този момент освободени. Всеки ден нашите бранители се придвижват напред ", споделя той в писмото, оповестено в платформата " Екс ", по-известна с предходното си име " Туитър ". " Съществува схващане, че Украйна е щит на Европа от изток ", добави той. 

Резников, който е спряган за възможен идващ дипломат на Украйна в Лондон, съобщи, че съгласно него един от главните цели на Киев е построяването на дълготрайни партньорства с основни съдружници и обезпечаването на " действителни гаранции за сигурност ".

Министерството на Резников се сблъска с военни кавги, свързани с доставките на храна и облекло, както и с обвинявания от страна на някои неправителствени организации за военна помощ, че бюрократичната тежест не е била понижена задоволително бързо. Самият Резников отхвърля да е правил каквито и да е било нарушавания.

В писмото си за оставка той декларира, че по време на неговия мандат са били реформирани процесите на доставяне и закупуване в региона на защитата и че е извършил всички задания, които са му били при назначението му преди 22 месеца.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР