Украинският министър на отбраната Олексий Резников предупреди хората в страната

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников предупреди хората в страната
Коментари Харесай

Киев: Очакванията за предстоящата наша контраофанзива са завишени

Украинският министър на защитата Олексий Резников предизвести хората в страната и чужбина да не чакат прекалено много от плануваната пролетна контраатака против съветските нашественически сили, заяви ДПА, като цитира негово изявление за осведомителната организация РБК Украйна.

" Надеждите несъмнено са раздути, всеки желае следващата победа ", съобщи 56-годишният Резников. Той обаче напомни, че в интервала директно след нашествието на Русия предходната година просто се е надявал, че страната някак ще оцелее.

" Но когато въоръжените сили на Украйна означиха триумфи, всички започнаха да имат вяра в успеха, тъй че мощните страсти и повишените упования за триумф са естествени ", означи министърът, представен от Българска телеграфна агенция. 

Русия стартира пълномащабна инвазия в Украйна преди повече от 14 месеца. Украинските войски съумяха да извърнат огромна част от първичния съветски триумф. Въпреки това Москва към момента управлява съвсем 20% от територията на Украйна, в това число Кримския полуостров, който анексира през 2014 година Очаква се скоро да стартира украинска контраатака.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР