Украинският министър на отбраната Олексий Резников подаде заявление с оставката

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников подаде заявление с оставката
Коментари Харесай

Украинският военен министър подаде оставка

Украинският министър на защитата Олексий Резников подаде заявление с оставката си до ръководителя на Народното събрание. Това разгласи самият Резников в обществената мрежа Екс, представен от Ройтерс.

" Подадох молбата си за овакантяване на Руслан Стефанчук, ръководител на Народното събрание на Украйна. За мен беше чест да послужвам на украинския народ и да работя за украинската войска през последните 22 месеца, най-трудният интервал от актуалната история на Украйна ".

Вчера президентът Володимир Зеленски разгласи, че е решил да размени военновременния си министър на защитата, което съставлява най-голямото кадрово разбъркване във висшия ешелон на системата на защитата в Украйна след пълномащабното навлизане на Русия на 24 февруари предходната година.

" Реших да смения министъра на защитата на Украйна. Олексий Резников мина през повече от 550 дни пълномащабна война ", каза Зеленски.  " Смятам, че министерството има потребност от нови подходи и други формати на взаимоотношение както с армията, по този начин и с обществото като цяло ", добави украинският президент.

Изборът на президента за нов министър на защитата е Рустем Умеров - 41-годишен кримски татарин. Той е някогашен народен представител, който оглави украинския Фонд за ръководство на държавната благосъстоятелност през септември 2022 година Умеров участваше в деликатните военновременни преговори като да вземем за пример за зърнената договорка.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР