Украинският министър на отбраната бе подложен на натиск от членове

...
Украинският министър на отбраната бе подложен на натиск от членове
Коментари Харесай

Сексистки скандал в Украйна - трябва ли жените да маршируват на токчета - slava.bg

Украинският министър на защитата бе подложен на напън от членове на държавното управление поради решението на значим боен церемониал дамите кадети да са с обувки на ток, съобщи Асошиейтед прес.
"Целта на всеки боен церемониал е да се показва военната дарба на армията. Тук не трябва да има място за стандарти и сексизъм ", подчертаха в общо изказване три министърки - Юлия Лапутина (по въпросите на ветераните), Марина Лазебна (по обществената политика) и Олга Стефанишина, вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция.
Декларацията им бе провокирана от появилата се публична информация, че на парада на 24 август по случай 30-годишнината от независимостта на Украйна дамите военнослужещи ще са с обувки на ток. Министърките означават, че в украинските въоръжени сили служат 57 000 дами, които са потвърдили качествата си "не на токчета, а с автомат " в ръка.
Те желаеха министърът на защитата неотложно да смени плануваните за парада обувки на ток с комфортни обувки, подобаващи за военни. В изказването се отбелязва, че обувки на невисок ток в действителност се употребяват в някои страни членки на НАТО като част от парадните униформи на дамите военнослужещи, само че не и за маршируване на паради, съобщи Интерфакс Украйна.
Снимки от репетиците за парада, на които украинките са с черни обувки от хромирана кожа на ток, провокираха гневни реакции. Група депутати желаеха министърът публично да се извини, заяви Би Би Си.
Министърът Андрий Таран сподели, че е наредил да се ревизира каква е опцията да се купят "експериментални модели " обувки за участничките в юбилейния церемониал.

Виж видеото!

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР