Украинският холдинг Метинвест подготвя съдебни дела срещу Русия за унищожаването

...
Украинският холдинг Метинвест подготвя съдебни дела срещу Русия за унищожаването
Коментари Харесай

Собственикът на Азовстал готви иск срещу Русия за милиарди

Украинският холдинг " Метинвест " приготвя правосъдни каузи против Русия за унищожаването на двата металургични завода в Мариуопол - комбинатите „ Илич “ и „ Азовстал “. Това сподели един от съсобствениците - предприемачът Ринат Ахметов пред швейцарското издание Темпс.

Двата завода са обстрелвани със свръхтежки бомби от съветските сили и на процедура са съвсем изцяло унищожени. " Ние спряхме производството и ще го обновим едвам след нашата победа... Предвоенната капитализация на нашите два завода - " Азовстал " и " Илич ", възлизаха на минимум 10 милиарда $. Подготвяме правосъдни каузи, с цел да желаяме обезщетение от Русия за всички загуби, породени на нашите компании ", сподели Ахметов.

Интервюто с украинския олигарх е преведено и поместено и на уеб страницата на холдинга. В него апропо Ахметов показва: " Мариупол постоянно е бил и ще бъде украински град. Украинците гневно пазят всеки сантиметър украинска земя. Гордея се, че " Азовстал " е нашата цитадела на съпротивата. Вярвам, че нашите бойци ще съумеят да защитят града и мариуполците ще бъдат евакуирани. Вярвам също, че съветските бойци ще бъдат осъдени за всички закононарушения, които направиха в Украйна и Мариупол. Ситуацията в града е ужасна покруса и непростимо злополучие. "

През февруари холдингът " Метинвест " краткотрайно приключи производството в двата комбината. Основни акционери на групата " Метинвест " са SCM (71,24%) и Смарт Холдинг (23,76%), които вземат участие в ръководството на партньорски принцип. 100% от акциите на SCM са благосъстоятелност на Ринат Ахметов.
ТЕМА преди 25 минути 841 преди 2 часа 681 преди 2 часа 1497
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР