Украинският гранд Динамо Киев направи голяма крачка към класиране в

...
Украинският гранд Динамо Киев направи голяма крачка към класиране в
Коментари Харесай

Динамо Киев направи голяма крачка към групите на ШЛ

Украинският гранд Динамо Киев направи огромна крачка към класиране в групите на Шампионската лига, откакто завоюва като посетител с 2:1 против белгийския Гент в първия плейоф. Реваншът е на 29 септември в Киев, само че с оглед показаното в първата среща, Динамо значително си свърши работата.

Двубоят в Гент стартира под пороен дъжд. Футболистите на Динамо бяха по-активният тим и закономерно стигнаха първи до попадение.Резултатът беше открит в деветата минута, когато Владислав Супряга засече от близко една топка след пробив отдясно. Първоначално попадението не беше зачетено поради подозрения за засада, само че след проверка с ВАР голът беше приет от рефера Овидиу Хатеган.

Домакините упражниха напън и напъните им се увенчаха с триумф в края на първото полувреме, когато Тим Клайндинст изравни с глава след осъществяване на ъглов удар.През второто полувреме Гент остана с човек по-малко, откакто Роман Безус получи втори жълт картон и напусна игра. С човек повече Динамо съумя да наложи превъзходството си.

В 70-ата минута възпитаниците на треньора Мирча Луческу се разминаха с попадение, само че разумното се случи девет по-късно. Уругваецът Карлос Де Пеня пое една рикоширила в крайник на бранител на Гент топка и я изстреля във вратата сред краката на стража на Гент Дейви Рьоф за крайното 2:1
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР