Украинският държавен доставчик на ядрена енергия заяви в понеделник, че

...
Украинският държавен доставчик на ядрена енергия заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Двама ядрени инспектори остават в централата в Запорожие, но не е ясно за колко време

Украинският държавен снабдител на нуклеарна сила съобщи в понеделник, че четирима от шестимата членове на инспекционния екип на Международната организация за атомна сила, които към момента се намират в атомната електроцентрала в Запорожие, са напуснали след привършване на работата си и че се чака останалите двама да останат в обекта " за непрекъснато "

Това стана часове откакто почитан проруски чиновник в окупираната част на Запорожие съобщи, че актуалната задача на МААЕ в централата ще завърши във вторник, въпреки да призна, че не е несъмнено какъв ще бъде срокът, съобщи CNN.

" Все още няма изясненост дали представителите на МААЕ ще останат в атомната електроцентрала за непрекъснато ", сподели Владимир Рогов.

" Делегацията към момента работи на 5 септември. След края на задачата си те напущат на 6 септември. Те са получили всякаква помощ. Интересуваме се от справедлива и уравновесена оценка на обстановката в атомната електроцентрала. "

В къс коментар за CNN в понеделник представителят на МААЕ сподели единствено, че двама специалисти на МААЕ сигурно ще останат в централата. По време на визитата си в централата предишния четвъртък генералният шеф на организацията Рафаел Гроси съобщи, че МААЕ ще продължи да участва там.

Снимка: Ройтерс
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР