Украинските войски са преминали река Ингулец и са създали плацдарм

...
Украинските войски са преминали река Ингулец и са създали плацдарм
Коментари Харесай

Украинските сили преминаха река Ингулец – това е шанс за освобождаване на Херсон

Украинските войски са минали река Ингулец и са основали плацдарм за атака по посока към река Днепър – в случай че доближат моста при Нова Каховка, то Херсон ще бъде освободен и пътят към Крим отворен. Такава прогноза прави Роман Маевски в обществената мрежа Facebook.

Пълният текст на коментара му:

Днес мога да ви осведомявам за ситуацията с нормалната доза оптимизъм, тъй като последната " огромна " атака на

" непобедимата " наподобява реализира максимума на опциите си

Започвайки от североизток, региона на Харков, би трябвало да кажа, че преди седмица нещата бяха доста оптимистични. УВС изтласкаха орките на изток и в един миг прекосиха река Донец и наближиха малко градче Волчанск. Градчето е стратегически, тъй като от там минава единият от двата пътя, към момента налични за доставяне на съветската войска. За страдание, руснаците се усетиха и контраатакуваха, измествайки украинците на позиции западно от реката. Дори имаше заплаха тази украинска част да бъде взета в обграждане. За благополучие руснаците бяха спрени и от през вчерашния ден украинците са отново в нахлуване, излизайки на две места на държавната граница, разрязвайки съветските сили там на три елементи.

Несъмнено,

най-тежко е ситуацията в триъгълника Славянск, Северодонецк, Бахмут

След неуспехите на всички опити да вземат в обграждане украинската формация там, руснаците започнаха да си слагат все по-скромни цели.

Първоначалният, упорит проект да се затвори региона от Изюм през Славянск и Краматорск до Хорливка бе мъчително поправен още преди най-малко месец. От тогава

съветските плановици понижават своите апетити с голяма скорост

и от всичките 4 вероятни посоки на офанзива ( последната беше кървавата баня при Серебрянка ) не има остана нито една. Така, тактическият пробив на юг при Попасна в посока на север към Берестово се оказа безсмислена жертва на стотици орки. Явно е че съветските войски от север и юг няма да се срещнат в никакъв случай. Остана единствено една действителна цел и то единствено за авторитет, без стратегическо значение - Северодонецк. Това са в действителност два града разграничени от река Донец. Северодонецк обаче е служил през годините от 2014 като украински административен център на Донецката област. Един тип - столица. Нейното завладяване би било алегорично, " цялостно " " избавление на Донецка Област. Руснаците са хвърлили всички последни сили там. Тежки боеве се водят в един от северните квартали, само че украинците се държат. Но даже и да се изтеглят в Лисичанск, през единствения действителен мост ( сигурно миниран ) то руснаците към този момент нямат опция да ги последват. Просто не са останали никакви запаси. Нито в жива мощ,нито в техника. Последните известия за превози на танкове Т-62 са изображението на съветското обезсърчение. Тези машини освен че са остарели и не съставляват огромна бойна стойност, само че имат и друг от общоприетия диаметър - 115 мм. Като знаем потенциала на съветската логистика, можете да си визиите каква лесна плячка ще станат на бойното поле.

Вчера

руснаците се похвалиха, че са завладяли град Лиман,

на запад от Славянск, към 17 км. Огласено е това като огромна победа, само че очевидно за хора, които не схващат от карти. Ако се вгледаме, то ще видим, че тези 17 км са в действителност непроходими блата. Човек на кон не може да мине от там. Има единствено веднъж и един мост зад който се намират защитните линии на УВС. Гарантирам ви че, всеки метър от този път, както и моста са на прицел на украинската артилерия. Руснаците знаят това и затова са спрели придвижването си на Запад. Сигурен съм, че в случай че падне Северодонецк от Кремъл ще разгласи " победа " и сполучлив завършек на " специфичната " интервенция и ще потърсят метод да седнат за договаряния. Но такива няма да има.

Никой в света към този момент няма да им оказва помощ

(дори и тия смешници Микрон, Шулц и кой беше още). А повода е в това, че е към този момент ясно какъв брой слаба е Русия. Битката за Донецка област въвлече всички налични съветски сили в уморителен пердах за всичко или нищо. Украинците освен че устояха само че и нанесоха ужасяващи загуби на съперника.

А през вчерашния ден сутринта получих най-накрая информацията, която чаках с огромно неспокойствие.

украинските въоръжени сили са освободили

три села, Андриивка, Билохирка и Сухий Ставок в Херсонска област!!! Дреболия, само че от огромно значение. Ако погледнете посоката на тази контраdтака ( уповавам се да е такава ) то ще видите, че украинците са минали река Ингулец и са основали плацдарм за атака по посока на Козацкие-Нова Каховка, където е язовирната стена и мост през река Днепър.

Ако съумеят да стигнат до такава степен, то Херсон ще бъде освободен и пътят към Крим отворен.

А всички съветски сили са в Донбас. Следва доста забавна седмица... Слава Украине! Героям Слава!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР