Украинските войски атакуваха руски позиции по целия фронт, каза украинският

...
Украинските войски атакуваха руски позиции по целия фронт, каза украинският
Коментари Харесай

Обрат във войната? Украйна удря по целия фронт с модерни оръ...

Украинските войски нападнаха съветски позиции по целия фронт, сподели украинският президент Володимир Зеленски. Украйна, в този момент въоръжена с съвременни оръжия, доставени от Запада, тази седмица стартира атака, с цел да си върне територия на юг, заяви Ройтерс, представен от dnes.dir.bg.

Зеленски, който прикани съветските бойци да бягат, с цел да спасят живота си, сподели, че украинските сили нападат на изток и на юг.

" Сега се организират дейни военни дейности по цялата фронтова линия: на юг, в региона на Харков, в Донбас ", сподели Зеленски във вечерното си послание във вторник.

Руска войска навлезе надълбоко в Южна Украйна покрай крайбрежията на Черно море в първите седмици на към този момент повече от шестмесечната война, в това число в региона на Херсон, който се намира на север от анексирания от Русия Кримски полуостров.

Украйна вижда връщането на този район като решаващо за попречване на опитите на Русия да завземе повече територия по на запад, което в последна сметка може да отреже достъпа й до Черно море.

Англия, съдружник на Украйна, съобщи във вторник, че украинските сили са засилили артилерийския си обстрел по южния фронт, само че и че не е допустимо да се удостовери степента на нейния териториален прогрес.

Доклади, изображения и фрагменти в обществените медии допускат, че украинските сили може да са си върнали някои села и да са унищожили някои съветски цели на юг.

Руското министерство на защитата обаче съобщи, че неговите войски са разрушили украинските сили, като добави, че елементи за противовъздушна защита са свалили десетки ракети покрай Херсон.

   

Руски боец изстрелва портативна противотанкова управляема ракета в Украйна, 29 август. фотографията е публикувана от Министерството на защитата

Снимка: AP/БТА

Русия методично следва постигането на дилемите си в Украйна, сподели във вторник представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Всички наши цели ще бъдат реализирани ", сподели той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР