Украинските военновъздушни сили са свалили един от собствените си безпилотни

...
Украинските военновъздушни сили са свалили един от собствените си безпилотни
Коментари Харесай

Украйна загуби контрола над свой дрон и го свали над Киев

Украинските военновъздушни сили са свалили един от личните си безпилотни самолети, който съгласно тях е изгубил надзор над центъра на Киев. Съобщава се за детонации, траяли към 15-20 минути. Началникът на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак в началото сподели, че това е противников дрон, който е бил свален. 

Военновъздушните сили признаха по-късно, че става дума за украински дрон, който е бил погубен, с цел да се избегнат „ нежелани условия “, откакто бил изгубен надзор над него в региона на Киев, съобщи БНР. В изказването се споделя, че дронът евентуално е претърпял техническа щета. Няма жертви или ранени хора при свалянето на летателния уред.

Инцидентът стана, откакто Русия упрекна Украйна, че е направила хипотетична офанзива с дрон против Кремъл в сряда, за да убие президента Владимир Путин, който обаче не е бил в постройката по това време. Вчера представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че зад хипотетичната офанзива " безспорно " стоят Съединените щати, без да даде доказателства. Говорителят на Съвета за национална сигурност в Белия дом Джон Кърби назова това " неуместно изказване ".

Украйна от своя страна съобщи, че няма нищо общо с хипотетичната офанзива против Кремъл и упрекна Москва, че е провела случая, с цел да ескалира войната. Украинският президент Володимир Зеленски възобнови апела си за основаването на интернационален арбитражен съд, който да преследва военните закононарушения, осъществени от съветските сили, и експанзията против страната му. Без правдивост не е вероятен и мир, съобщи Зеленски в тирада в Хага при визитата си в Международния углавен съд. 

По време на визитата си в Нидерландия Зеленски се срещна с премиера Марк Рюте и крал Вилем-Александър и посети военновъздушна база, където се образоват украински военнослужещи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР