Украинските военновъздушни сили са нанесли 20 удара по вражески цели

...
Украинските военновъздушни сили са нанесли 20 удара по вражески цели
Коментари Харесай

Украйна нанесла 20 удара по руските войски за денонощие

Украинските военновъздушни сили са нанесли 20 удара по противников цели през последните 24 часа, в това число пет удара по позиции на съветската противоракетна система.

Съответното изказване направи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във Facebook, представено от " Укринформ ".

Освен това украинските военни смъкнаха съветските щурмови самолети Су-25 и безпилотен летателен уред (БЛА) Орлан-10.

Украинските ракетни и артилерийски елементи също поразиха три съветски командни пункта, три групи бойни и бойни муниции на съперника, една ракетна система С-300 и три склада за муниции.

Междувременно съгласно Генералния щаб съветските войски са нанесли пет ракетни удара и 12 въздушни удара и четири пъти са разкрили огън с реактивни системи за залпов огън (РСЗО). Всички ракетни удари бяха нанесени по мирни градове, като Константиновка, Краматорск и Запорожие.
 Украински специалист: Битката за Соледар е невиждана от Втората международна война
Украински специалист: Битката за Соледар е невиждана от Втората международна война

На ден се изстрелвали по над 50 хиляди снаряда от украинска страна

Заплахата от ракетни и въздушни удари продължава да съществува в цяла Украйна.

Руските войски концентрират напъните си върху опитите за преодоляване на Донецка област в нейните административни граници и продължение на настъплението в посока Бахмут. Най-ожесточени борби се водят при Соледар, Парасковиевка, Бахмут и Клишчиевка.

В посока Авдиевка съветските нашественици водят безуспешни настъпателни дейности. В купянското и лиманското направление съперникът продължава опитите си да усъвършенства тактическата си позиция. В новопавловското, запорожското и херсонското направление съветските окупатори държат защитата.

Във волинското, полиското, сиверското и слобожанското направление обстановката остава съвсем непроменена. Няма признаци за формиране на настъпателни групировки на съперника.

В Сиверски и Слобожански посоки под противников обстрел попаднаха следните обитаеми места: Сенкивка и Карповичи в региона на Чернигов; Бачивск на Сумска област; Стрилеча, Зелене, Хатище, Вовчанск, Чухуновка и Ридкодуб в Харковска област.

В посока Купянск съветските войски са обстрелвали Синковка, Орлянка, Кисливка, Берестово, Ивановка и Богуславка в Харковска област и Стелмаховка в Луганска област.

В Лиманско направление съперникът с танкове и артилерия е разкрил огън по обитаемоте места Грекивка, Макеевка, Червонопопивка и Диброва в Луганска област.

В Бахмутско направление под противников обстрел попаднаха Спирне, Билохоривка, Соледар, Красна Гора, Подгородне, Бахмут, Клищиевка, Курдимовка, Дружба и Северно.

В посока Авдиевка съветските окупанти удариха Красногоровка, Авдиевка, Маринка и Новомихайловка в Донецка област.

В новопавловското направление съветските войски са обстрелвали Въгледар, Пречистивка и Золота Нива в Донецка област.

В Запорожко направление съветските окупатори са разкрили огън по Времивка и Вилне поле в Донецка област, а в Запорожка област - Хуляйполе, Червоне, Чаривне, Мала Токмачка, Орихов и Камянске.
 Русия признава, че към момента не управлява напълно Соледар
Русия признава, че към момента не управлява напълно Соледар

Изказване на съветски чиновник приказва за " огнища на опозиция "

В Херсонско направление съветските войски не престават да обстрелват селища по десния бряг на Днепър. Противникът нанесе минометни удари по град Херсон и неговите покрайнини.

Междувременно във краткотрайно окупираните региони на Херсонска област съветските войски не престават да ограбват локалните поданици. В едно от селищата на Каховския окръг окупационните управляващи оповестиха така наречен " инвентаризация " на движимото и недвижимо имущество на частния бизнес с последващата им " национализация ".

За попълване на загубите в персоналния си състав съперникът продължава да притегля бойци , а точно от краткотрайно окупираните региони на Луганска област. На 9 януари 2023 година започва следващата мобилизационна вълна в град Алчевск.
 Генщабът на Украйна: Ако Русия превземе Донбас, ще тръгне към Запорожие
Генщабът на Украйна: Ако Русия превземе Донбас, ще тръгне към Запорожие

Москва се готви за дълга война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР