Украинските военни започват да се обучават как да използват танкове

...
Украинските военни започват да се обучават как да използват танкове
Коментари Харесай

Започва обучението на бойците от ВСУ на танковете Leopard 2 - Свят

Украинските военни стартират да се образоват по какъв начин да употребяват танкове Leopard 2, макар че решението за даването им на въоръжение във ВСУ все още не е взето. Това разгласи министърът на защитата Олексий Резников в изявление за Гласът на Америка.

Според него бойците на Украйна ще бъдат обучавани на новата техника на полигони в Полша и дефинира това като " пробив ".

„ Държавите, които имат танкове Leopard 2, могат да стартират да образоват нашите танкисти. Ще стартираме с това и ще продължим напред. Надявам се, че Германия ще организира вътрешни съвещания и ще вземе решение за прехвърлянето на танковете. Оптимист съм, тъй като първата стъпка към този момент е направена “, показа Резников.

В същото време той означи, че всички схващат, че проучването на комплицирани оръжейни системи лишава време, само че украинските военни са потвърдили, че могат бързо да овладеят нови системи - от артилерия до безпилотни летателни апарати.

„ Например, образованието по системите „ Пейтриът “ ще бъде извършено за рекордно малко време - нашите елементи към този момент дойдоха в Съединените щати и го започнаха. Това ще разреши на нашите елементи да бъдат подготвени за защита, ако Русия се опита да повтори офанзивата напролет “, сподели министърът.

Освен това той изрази удовлетворение от резултатите от срещата в Рамщайн.

„ Ключовите моменти на тази среща бяха единството във времето за даване на помощ и увеличение на качествата на въоръжените сили на Украйна да продължат контранастъпателните интервенции за освобождение на окупираните територии “, сподели той.

Резников добави, че всички авансово оповестени пакети за военна помощ са доказани, а някои нови пакети са били разисквани при закрити врата.

" Все още нямам право да ги разгласявам. Това е вдъхновяващо. Много съм удовлетворен ", сподели министърът на защитата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР