Украинските военни са заловили част от най-модерната руска система за

...
Украинските военни са заловили част от най-модерната руска система за
Коментари Харесай

Украинците плениха руска ултрамодерна електронна техника

Украинските военни са заловили част от най-модерната съветска система за електронна война, като по този начин може да бъдат разбрани нейните секрети. Командният модул на " Красуха-4 " е бил открит в предградията на Киев, заяви английският " Таймс ъф Лондон ".

Снимки, които бяха пуснати в обществените мрежи показат резервоар, в който е модула, затрупан небрежно с клони от дървета от бойците, които са го изоставили.

Системата е направена, с цел да заглушава спътници в ниска орбита над Земята, ракети, само че също по този начин и да следи самолети на НАТО, добавя The Times.

Системата към този момент е предоставена на западни разследващи организации. Пълната " Красуха-4 " се състои от две елементи - модул за ръководство и система за електронна война, която е инсталирана на два обособени камиона.

Предполага се, че тя е употребена против турските дронове " Байрактар ТВ2 " в Сирия, като е блокирала техния сигнал за управение, след което те падали.

Точно тези дронове са в основата на триумфите на украинците против съветските войски.

Заловеният команден модул ще бъде трансфериран в военно-въздушната база на Съединени американски щати " Рамщайн " в Германия, след което ще бъде пратена зад океана, твърди The Telegraph.

Обследването на модула може да даде скъпи данни по какъв начин работи, което от своя страна ще даде и късмет за обезвреждането му.

" Още много хубави неща са открити по време на войната, изоставени от руснаците ", споделя Джъстин Кръмп, някогашен боен и изпълнителен шеф на консултантската компания " Сибилайн ".

" Това демонстрира, че в съветската войска има много сериозна липса на връзка ", безапелационен е Кръмп.

ТЕМА преди 1 час 929 преди 3 часа 2823 преди 4 часа 2640
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР