Украинските военни са напреднали в района на Бахмут. Това се

...
Украинските военни са напреднали в района на Бахмут. Това се
Коментари Харесай

Движение по фланговете. Зеленски поздрави украинските военни за напредък в района на Бахмут

Украинските военни са напреднали в региона на Бахмут . Това се разбра от изказвания на украинския президент Володимр Зеленски и командващия сухопътните войски на Украйна Олександър Сирский .

Думите им идват на фона на спорни известия за обстановката в района. В понеделник заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр сподели, че Русия страна популяризира информация за началото на украинската контраатака, с цел да отклони вниманието от събитията край Бахмут.

" Днес, както и през вчерашния ден, бих желал да отбележа нашите герои в бранш Бахмут. Браво, воини! Трета обособена щурмова бригада и 57-а обособена моторизирана пехотна бригада - благодаря ви! Благодаря ви, че вървите напред! ", сподели Володимир Зеленски във вечерното си послание във вторник против сряда.

Украинските войски не престават да настъпват по фланговете в посока Бахмут, принуждавайки съветската войска да губи заеманите преди този момент позиции, сподели и командващият сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирский в Телеграм.

От своя страна в утринния си отчет Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че в бранша Бахмут през миналото денонощие съветската войска е провела настъпателни дейности в посока Клишчиевка, само че без триумф.

Преди две седмици създателят на съветската частна войска “Вагнер ” Евгений Пригожин сподели, че изтегля наемниците си от разрушения град и го предава на постоянната съветска войска. Пригожин твърди, че Бахмут е високомерен от съветските сили, само че Украйна отхвърля това изказване като показва, че нейните сили държат позиции в северната и южната част на града.

В сряда Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви и за развиването на военните дейности в други украински райони, като уточни, че украинските войски са отблъснали 13 съветски офанзиви край Марийка.

По данни на щаба през миналото денонощие са извършени повече от 30 бойни дейности и съветските войски са провели несполучливи настъпления край Кремина, Белохоровка, Берестово, Клишчиевка в секторите Лиман и Бахмут.

“Противникът не е провеждал настъпателни дейности в бранша Авдийвка и продължава да води отбранителни дейности в секторите Запорожие и Херсон ”, се споделя още в сводката.

Информацията не може да бъде доказана от самостоятелни източници. По-рано Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви, че на фронта в Украйна и вместо да напредват в осъществяването на личните си военни цели, се отбраняват от украинската войска.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР