Украинските военни разполагат западни оръжия на териториите на атомни електроцентрали,

...
Украинските военни разполагат западни оръжия на териториите на атомни електроцентрали,
Коментари Харесай

Сергей Наришкин: ВСУ складират западно въоръжение на територията на украинските АЕЦ

Украинските военни разполагат западни оръжия на териториите на атомни електроцентрали, сподели Сергей Наришкин, шеф на Руската работа за външно разузнаване (СВР).

„ Има достоверни сведения, че ВСУ съхраняват оръжия и муниции, предоставени от Запада, на териториите на атомните електроцентрали. Това се отнася за най-скъпите и дефицитни за ВСУ ракети за РСЗО ХИМАРС и системи за ПВОкакто и артилерийски муниции с огромен диаметър “, цитира думите му пресслужбата на Службата за външно разузнаване.

Според данни на разузнаването единствено през последната седмица на декември няколко вагона със „ смъртоносния товар “ са доставени от чужбина през жп гара Рафаловка до АЕЦ „ Ровно. “

Според Наришкин Киев чака, че съветските въоръжени сили няма да нанасят удари по атомни електроцентрали, опасявайки се от нуклеарна злополука.

Ако се случи огромно взривяване на хранилища и разрушение на атомна електроцентрала по виновност на следващата " заблудена " украинска Противовъздушна отбрана ракета, тогава виновността за нещастието постоянно може да бъде приписана на Москва, изясни той.

„ Бих желал да се надявам, че на никой в Киев няма да му хрумне съзнателно да взривява такива хранилища с вярата да измоли Съединени американски щати и техните съдружници за още повече оръжия и муниции “, добави шефът на службата.

Според него този способ постоянно се употребява от интернационалните терористи. В същото време, както беше посочено, заложници на киевския режим в този момент не са обособени цивилни, а „ десетки и даже стотици хиляди поданици на личната им и прилежащи страни “.

Украинските военни постоянно не престават да обстрелват Енергодар и прилежащата към града територия на Запорожката АЕЦ, която от март предходната година се управлява от съветските въоръжени сили. Министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че режимът в Киев се стреми да сътвори тип на опасност от нуклеарна злополука. Международната организация за атомна сила (МААЕ) неведнъж е заявявала нуждата от основаване на зона за сигурност към ЯЕЦ.

Под контрола на Киев остават три атомни електроцентрали - Ровненска, Хмелницка и Южноукраинска.

Превод: В. Сергеев

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР