Украинските военни представители запазиха оперативно мълчание относно украинските сухопътни маневри

...
Украинските военни представители запазиха оперативно мълчание относно украинските сухопътни маневри
Коментари Харесай

Войната в Украйна, 219 ден: Руснаците са хванати в капан в Лиман

Украинските военни представители резервираха оперативно безмълвие по отношение на украинските сухопътни маневри в Херсонска област, само че обявиха, че съветските сили разполагат новомобилизирани войски за подсилване на фронтовата линия в Херсонска област.

Украинските войски продължиха да нападат съветски логистични, транспортни и военни средства в Херсонска област.

Кремъл продължава да нарушава оповестените от него процедури за " частична готовност " и да опонира на личните си послания, даже когато признава систематичните неточности в съветската администрация единствено осем дни след оповестяването на мобилизацията.

Беларус може би се приготвя да одобри новомобилизираните съветски военнослужещи, само че остава малко евентуално да се включи във войната в Украйна на страната на Русия.

Украинското Главно разследващо ръководство (ГРУ) оповестява, че Беларус се готви да настани до 20 000 мобилизирани съветски мъже в съществуващи цивилен пространства, хранилища и изоставени селскостопански обекти в Беларус.

Има данни за нова интензивност в изоставени военни бази в Беларус. Това са индикации, че Русия може да употребява страната за образование на мобилизирани.

Руските сили евентуално са нараснали потреблението на създадени в Иран безпилотни летателни апарати Shahed-136 в Южна Украйна.

Независимата съветска социологическа организация " Левада център " откри, че съвсем половината от интервюираните руснаци са обезпокоени от мобилизацията, само че поддръжката за съветските военни дейности е намаляла напълно леко до 44%.

Украински публични лица още веднъж показаха опасенията си, че Кремъл ще активизира украинските жители в окупираните области след оповестяването на анексирането от съветския президент Владимир Путин.

Бюрократичните неуспехи в съветската частична готовност може да демонстрират, че Путин още веднъж е заобиколил висшето военно командване или съветското министерство на защитата.

Разполагането на мобилизирани хора в центровете на военните дейности на фронтовете в Харков и Херсон може да подсказва, че Путин работи директно с командирите на място, които евентуално упорстват за подкрепления, вместо да следва общоприетите военни практики, които се изискват и от съветското законодателство, като да вземем за пример да обезпечи образование на мобилизираните преди разполагането им на фронтовете.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР