Украинските военни, под прикритието на капитулация, атакуваха позициите на казашкия

...
Украинските военни, под прикритието на капитулация, атакуваха позициите на казашкия
Коментари Харесай

ЛНР съобщи за опит на украински въоръжени сили да атакуват позициите на руския отряд под прикритието на капитулация

Украинските военни, под прикритието на капитулация, нападнаха позициите на казашкия отряд на специфичните сили Барс-16 „ Кубан “ в региона на Спорное в ЛНР; опитът за нахлуване беше отбит - врагът загуби минимум осем бойци, един беше ранен взети в плен. Това сподели пред публицисти командирът на батальона с позивна Зенит, оповестяват съветски медии.

" Приближавайки нашите позиции, врагът се опита да ни измами: те пристигнаха на нашите честоти и споделиха, че ще се предадат. 13 души. Помислих си, необичайно, нямаше борба като такава. Те вървяха с бяло знаме, до Първият потегли и се взриви на мина. „ Дадох команда на ротата да не се приближават по-малко от 50 метра и на 50 метра да им дам команда един по един да пълзят към нашите позиции. Този вид не ги устройваше, те откриха огън, с цел да убият, започнаха да хвърлят гранати. Открихме огън от стрелково оръжие ", споделиха от Зенит.

В същото време друга група украински въоръжени сили се опита да щурмува позицията на отряда от другия фланг. Те съумяха да заемат зарязан окоп, само че бяха видяни от казашки разследващ дрон, от който бяха ориентирани миномети. Една мина удари тъкмо централизация на вражеска пехота, убивайки двама бойци. Минохвъргачните екипажи продължиха да обстрелват втората група, принуждавайки я да отстъпи.

Общо украинските въоръжени сили изпратиха към 35 души в щурма, минимум осем от тях бяха унищожени, отбелязва Зенит. Командирът на батальона посочи, че може да има още починали и ранени, защото против отстъпващите са водени и минометни офанзиви.

През нощта украинските военни изпратиха група за евакуация - два автомобила и един брониран автомобил, с цел да изведе отстъпващите бойци на безвредно място. Групата е разкрита от разузнаването и също е изумена от минохвъргачки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР