Украинските военни и руската частна армия Вагнер“ съобщиха за по-нататъшно

...
Украинските военни и руската частна армия Вагнер“ съобщиха за по-нататъшно
Коментари Харесай

Руските сили се оттеглят край Бахмут, твърдят Украйна и „Вагнер“

Украинските военни и съветската частна войска „ Вагнер “ оповестиха за по-нататъшно съветско оттегляне към град Бахмут, до момента в който Киев прави най-голямото си нахлуване от шест месеца насам преди плануваната контраатака.

Украинските войски, ситуирани покрай фронтовата линия, обявиха, че Русия бомбардира пътищата за достъп, с цел да забави набиращото скорост украинско нахлуване.

„ Сега, в по-голямата си част, когато започнахме да настъпваме, те обстрелват всички пътища към фронтовите позиции, тъй че нашите бронирани машини не могат да доставят повече пехота, муниции и други неща “, сподели Петро Подару, пълководец на украинско артилерийско поделение.

Украинските военни обявиха, че тук-там войските са напреднали с повече от километър. Силите на Украйна към този момент половин година са отбранителна позиция, отблъсквайки мощна атака на Москва, довела обаче до мудни триумфи.

„ Въпреки обстоятелството, че нашите елементи нямат преимущество в оборудването... и персоналния състав, те продължиха да напредват по фланговете и преодоляха разстояние от 150 до 1700 метра “, съобщи военният представител Сергей Череватий в коментар по малкия екран, представен от Reuters.

Постиженията на Украйна са съпроводени от задълбочаващо се обществено разделяне в съветските сили сред „ Вагнер “, която управлява акцията „ Бахмут “, и постоянната съветска войска. Сраженията там биват описвани като „ месомелачка “ и от двете страни. А руините на опустошения град ще бъдат единствената премия за Москва за зимната ѝ атака, която се провали на други места по фронта.

Киев твърди, че е почнал местни настъпления към Бахмут като въведения към идната огромна контраатака, която се надява да обърне хода на 15-месечната инвазия на Русия.

Началникът на „ Вагнер “ Евгений Пригожин твърди, че силите му в самия град Бахмут напредват в опитите си да изтласкат украинските войски от последната им опора в застроената зона в западните околности. Същевременно упрекна съветските постоянни сили, че са изоставили терени северно и южно от обитаемото място, давайки опция за обграждане на войските вътре.

„ За страдание, частите на съветското министерство на защитата се отдръпнаха до 570 метра на север от Бахмут, излагайки на риск нашите флангове “, съобщи Пригожин в последното си гласово известие в четвъртък.

„ Обръщам се към висшето управление на Министерството на защитата - обществено - тъй като писмата ми не се четат “, продължи Пригожин, обръщайки се към министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов. „ Моля ви, не се отхвърляйте от фланговете. “

Руското министерство на защитата призна за известно евакуиране от позициите край Бахмут през последната седмица, само че отхвърля изказванията на Пригожин, че фланговете се разрушават или че е задържало муниции от „ Вагнер “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР