Украинските власти в южната Херсонска област обявиха, че ще помогнат

...
Украинските власти в южната Херсонска област обявиха, че ще помогнат
Коментари Харесай

Украйна временно отменя забраната за прекосяване на Днепър край Херсон

Украинските управляващи в южната Херсонска област оповестиха, че ще оказват помощ на жителите да се изтеглят от елементи от окупираната от Русия територия на източния бряг на река Днепър заради опасения от усилване на боевете, оповестява " Ройтерс ".

Областният шеф Ярослав Янушевич съобщи, че управляващите краткотрайно анулират възбраната за пресичане на реката, с цел да разрешат на украинците, живеещи в села на отсрещния бряг, да преминат Днепър през светлата част на деня.

Необходима е евакуация заради вероятното усилване на военните дейности в този регион, написа той в " Телеграм ".

На 11 ноември украинските войски освободиха град Херсон, ситуиран на западния бряг на Днепър, от съветската окупация. Силите на Москва обаче към момента управляват останалата част от региона на източния бряг.

Украински публични лица настояват че руските сили са продължили да обстрелват Херсон и близките региони оттова, убивайки цивилни.

Янушевич уточни, че забраната за секване на реката ще бъде анулирана до понеделник.

Междувременно Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна заяви, че чиновниците ѝ са открили над 7000 експлозива в региона покрай Херсон.

От службата осведомят, че общо 7 042 експлозива са били " отстранени и обезвредени ", откогато съветските войски са се изтеглили от града, написа " Гардиън ". Около 7 кв. км от територията на региона са под обстрел, като площта включва 326 семейства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР