Украинските власти продължават своя курс към русофобия, коментира руският външен

...
Украинските власти продължават своя курс към русофобия, коментира руският външен
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Украинските власти продължават своя русофобски курс

Украинските управляващи не престават своя курс към русофобия, разяснява съветският външен министър Сергей Лавров във връзка прозвучалите от Киев обвинявания против тайните служби на Русия, че са забъркани в убийството на съветския публицист Аркадий Бабченко през вчерашния ден в столицата на Украйна, съобщи ТАСС.

“Поредната покруса в Киев – Аркадий Бабченко бе погубен във входа на личния си блок и ето към този момент министър председателят на украинското държавно управление (Володимир Гройсман) декларира, че са го създали съветските спецслужби”, сподели Лавров на интернационален експертен конгрес в Москва.

По думите му “тази мода в интернационалните работи е прекомерно печална”. Мнозина обаче я следват – да вземем за пример украинците, радващи се на “пълна безотговорност от страна на западните си покровители”. Те обаче “изцяло подценяват препоръките на същите си западни настойници по какъв начин да поставят ред в личната си къща”, добави съветският външен министър.

Руският публицист и публицист, гневен критик на Кремъл Аркадий Бабченко бе убит нощес в Киев, където живееше в непринудено заточение. Бабченко споделяше, че е заплашван поради това, че е разобличил ролята на Русия в спора в Източна Украйна. Украински политици упрекнаха Русия, че е забъркана в убийството.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР