Украинските власти не успяват да възстановят средствата за наблюдение на

...
Украинските власти не успяват да възстановят средствата за наблюдение на
Коментари Харесай

Украйна обяви, че не може да контролира нивата на радиация в Чернобил

Украинските управляващи не съумяват да възстановят средствата за наблюдаване на радиацията в Чернобил , където съгласно тях съветски бойци са основали мрежа от подземни уреди, когато зоната в края на февруари, съобщи Франс прес.

„ Системата за надзор на равнището на радиация в неразрешената зона към момента не работи “, сподели Евхен Крамаренко, началник на държавната организация, отговаряща за неразрешената зона в Чернобил. „ Сървърите, които ръководят тази информация, са изчезнали “, добави той на видеоконференция, отразена от Агенция Франс Прес. " Не можем да кажем дали регионът е изцяло безвреден ", уточни той. По думите на Крамаренко „ до момента в който не бъде възобновено електричеството и чиновниците нямат позволение от въоръжените сили да отидат до пунктовете за надзор на радиацията, не можем да оценим нанесените вреди “.

Освен това Крамаренко увери, че „ съветските окупатори са копали на голям брой места “ в Чернобил, където е станала нуклеарната повреда през април 1986 година „ Те заровиха тежко съоръжение, сътвориха окопи и даже подземни кухни, палатки, укрепления “, сподели той.

„ Едно от тези укрепления се намира наоколо до площадка за краткотрайно депониране на радиоактивни боклуци “, добави Крамаренко. Руската войска завладя атомната електроцентрала в първия ден от нашествието на Москва в Украйна на 24 февруари. Тя се отдръпна от нея в края на март съгласно украинските управляващи.

Руските бойци " доста скоро " ще усетят въздействието на радиацията, предизвести Крамаренко. " Някои в границите на един месец, други в границите на години . " Според него към хиляда съветски бойци са били ситуирани в Чернобил за няколко седмици, дружно с 50 бронирани машини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР