Украинските въоръжени сили ще бъдат готови да започнат контранастъпление срещу

...
Украинските въоръжени сили ще бъдат готови да започнат контранастъпление срещу
Коментари Харесай

Украйна готви контраофанзива напролет, Киев отрича Вагнер да е превзел село Ягидне

Украинските въоръжени сили ще бъдат подготвени да стартират контранастъпление против съветските сили, които са окупирали огромни територии от Украйна напролет, сподели заместник-ръководителят на украинското военно разузнаване Вадим Скибицки в оповестено през днешния ден изявление за немската медийна група " Функе ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Точното време за това обаче зависи от няколко фактора, в това число от западните оръжейни доставки, които играят доста значима роля в напъните на Украйна да се отбрани от съветските нападатели, сподели Скибицки.

В същото време украинската войска отхвърли съветската частна военна формация " Вагнер " да е превзела село Ягидне край Бахмут, както заяви по-рано нейният създател Пригожин.

Повече от година откакто съветските сили нахлуха в Украйна, високопоставеният представител на украинското военно разузнаване удостовери декларираната от Киев цел да бъде освободена цялата украинска територия, в това число анексирания от Москва през 2014 година полуостров Крим.

" Ще спрем единствено когато си върнем страната съгласно границите от 1991 година ", сподели той.

" Това е нашето обръщение към Русия и към интернационалната общественост ", посочи Скибицки.

" Опитваме се да вбием чеп в съветския фронт на юг - сред Крим и съветската континентална част ", изясни висшият чиновник на военното разузнаване на Украйна.

" Възможно е също по този начин да унищожим хранилища с оръжие или военна техника на съветска територия, да вземем за пример към град Белгород, откъдето се правят офанзивите против Украйна. Те съставляват опасност за град Харков да вземем за пример ", сподели Скибицки.

Украинските въоръжени сили обявиха в това време, че съветската атака край украинското село Ягидне е била несполучлива, съобщи Ройтерс.

Украйна съобщи това, откакто съветската частна военна компания " Вагнер " сподели през вчерашния ден, че нейни бойци са завладяли селото, намиращо се покрай град Бахмут, в региона на който се водят яростни сражения.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи тази заран, че Русия продължава да концентрира нападателните си дейности по продължение на цялата фронтова линия край Бахмут, където се намира Ягидне.

Сражения за Бахмут се водят от няколко месеца, като се счита, че това са едни от най-кървавите боеве, откогато съветските сили нахлуха в Украйна предходната година.

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи през вчерашния ден, че бойци от неговата компания са завладяли Ягидне, напомня Ройтерс.  " В 19:00 ч. на 25 февруари щурмовите елементи на частната военна компания " Вагнер " си осигуриха цялостен надзор над региона на Ягодное (Ягидне) на север от Бахмут ", съобщи Пригожин в аудиосъобщение.

Подразделенията на " Вагнер " претърпяха тежки загуби и Пригожин се оплака неотдавна с мъка, че съветското Министерство на защитата не е признало по отговарящ метод техния принос. Тази седмица той даже упрекна висшето управление на армията в изменничество поради това, че не е съумяло да достави хората му с задоволително муниции, макар че по-късно означи, че обстановката е била поправена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР