Украинските въоръжени сили са навлезли още по на изток в

...
Украинските въоръжени сили са навлезли още по на изток в
Коментари Харесай

``Окупаторите явно са в паника``: ВСУ се готвят да отвоюват цялата Луганска област - Свят

Украинските въоръжени сили са навлезли още по на изток в територията, напусната наскоро от Русия, което приготвя почвата за вероятно нахлуване против окупационните сили на Москва в района на Донбас, до момента в който Киев търси повече западни оръжия, заяви Ройтерс.

" Окупаторите очевидно са в суматоха ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски в телевизионно послание в дребните часове на 20 септември, като добави, че в този момент фокусът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е върху " скоростта " в освободените региони: " Скоростта, с която се придвижват нашите войски. Скоростта при възобновяване на естествения живот ".

Зеленски загатна, че ще употребява видеообръщението си към Общото заседание на Организация на обединените нации в сряда, с цел да призове страните да ускорят доставките на оръжия и помощи.

" Правим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че потребностите на Украйна ще бъдат посрещнати на всички равнища - отбранително, финансово, икономическо, дипломатическо ", съобщи украинският президент.

ВСУ са възстановили цялостния си надзор над село Билохоровка и се готвят да отвоюват цялата Луганска област от съветските окупатори, съобщи губернаторът на региона Серхий Гайдай. Селото се намира единствено на 10 км западно от Лисичанск, който падна под властта на руснаците след седмици на яростни сражения през юли. " Ще се води битка за всеки сантиметър. Врагът приготвя защитата си. Така че няма просто да навлезем ", написа Гайдай в Telegram.

Тезата на Кремъл е че главната цел на така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна е да се завземат Луганск и прилежащата Донецка област, които съставляват индустриализирания източен район Донбас. Украинските войски започнаха да навлизат в Луганск, откакто прогониха съветските сили от североизточната Харковска област в светкавична контраатака този месец.

В южната част на страната, където следващата украинска контраатака напредва по-бавно, въоръжените сили на Украйна оповестиха, че са потопили баржа, пренасяща съветски войски и съоръжение през река край Нова Каховка в Херсонска област.

" Опитите за създаване на прехода не съумяха да устоят на огъня на украинските сили и бяха спрени. Баржата се трансформира в допълнение към подводните сили на окупаторите ", се споделя в

 Снимка: УНИАН

Според информация на командването на интервенция " Юг " във Фейсбук обстановката остава непрекъснато напрегната, само че под надзор:

" Врагът продължава да концентрира напъните си върху организирането на защитата и опитите да задържи завзетите територии, както и да се пробва да наруши дейните дейности на украинските отбранителни сили, като обстрелва позициите на нашите войски по линията на прикосновение. Противникът прегрупира частите си в избрани региони, вкарва запаси и ускорява въздушното разузнаване. "

" За да усъвършенства тактическата конюнктура, съперникът се опита да организира щурмова акция със мощ до един мотострелкови взвод в посока Давидов брод - Белогорка. Той е открит в точния момент и спрян с артилерийски огън. Тя се отдръпна със загуби ", написа в отчета на командването на интервенция " Юг ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР