Украинските служби за сигурност обявиха, че са задържали мъж, който

...
Украинските служби за сигурност обявиха, че са задържали мъж, който
Коментари Харесай

В Киев задържаха шпионин на Беларус

Украинските служби за сигурност оповестиха, че са задържали мъж, който е бил вербуван от Беларус , с цел да извърши офанзива в украинската столица Киев, разкриват полски медии.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи в изказване, че въпросното лице е гражданин на Киев и е било вербувано от една от белоруските държавни организации, посочи полската държавна осведомителна организация (ПАП).

Според СБУ мъжът е възнамерявал офанзива в украинската столица. За задачата е закупил автомобил, само че и запалими субстанции и пиротехнически материали, оповестиха чиновници по сигурността.
 Полша арестува следващ съветски разузнавач
Полша арестува следващ съветски разузнавач

При обиск в дома му са събрани голям брой доказателства...

Заподозреният е задържан при опит за подпалване на автомобил отвън постройката на основана в Киев неправителствена организация.

СБУ съобщи, че той също е направил актове на заплашване против полски публицисти и непознати жители, като писане на заплашителни и провокативни лозунги върху здания в Киев и образуване на подправени закани за бомби.

Мъжът е събирал и информация за украинските военни , добави Службата за сигурност на Украйна.

Задържаният е взел участие и в митинги против непознати посолства в Киев.
 В Швейцария осъдиха съветски разузнавач
В Швейцария осъдиха съветски разузнавач

Следил с дрон свои сънародници, неуместни за Кремъл...

" Предварителните данни демонстрират, че дейностите на враждебния сътрудник са били ориентирани към дестабилизиране на вътрешнополитическата обстановка в Украйна и дискредитиране на страната ни в очите на страните от Европейския съюз и жителите на Беларус ", се споделя в изказването на СБУ.

От организацията прецизират, че арестуваният разузнавач е получавал и възнаграждение от чужбина по своята банкова сметка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР