Украинските сили заявиха, че са отблъснали атака на руски военни

...
Украинските сили заявиха, че са отблъснали атака на руски военни
Коментари Харесай

Сражение на основна пътна артерия в Киев - Проспекта на Победата, градът все още удържа

Украинските сили обявиха, че са отблъснали офанзива на съветски военни по една от позициите им на пътна артерия в Киев - " Проспекта на Победата ", съобщи Франс прес, като се базира на известие на армията в акаунта й във Facebook. Подробности за точното място на този конфликт не се оповестяват.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че съветските сили ще се опитат да завладяват Киев тази нощ. В града се чува чест артилерийски обстрел. Руски военни се пробват да завладяват и една от електроцентралите, захранващи града.

Министерството на защитата на Украйна заяви, че украинските сили са унищожили хеликоптер и изтребител СУ-25 на съперника покрай проруските сепаратистки региони в Източна Украйна, както и съветски военнотранспортен аероплан ИЛ-76 покрай Василков. Ожесточени сражения се водят в този град, който е на към 30 километра югозападно от украинската столица. Според украинското министерство на защитата съветските сили се пробват да дебаркират там военнодесантни елементи. Във Василков боевете се водят до военновъздушна база на украинските сили.

Украинци оповестяват и за конфликти в две села на сред 40 и 80 километра северно от столицата. Според тях съветски военни се доближават от североизток и от изток към Киев.

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели през вчерашния ден, че съветски диверсанти към този момент са влезнали в града.

Говорителят на съветското министерство на защитата, военачалник майор Игор Конашенков пък заяви, че съветските сили до момента са поразили 211 украински военни уреди, включително 17 командни центъра, 19 противовъздушни системи, 39 радарни модула, 67 танка и 6 бойни самолета. Военните са поели контрола и върху стратегическо летище отвън Киев, което им разрешава да укрепят силите си, с цел да завладяват столицата.

Според почитан американски представител Русия е изстреляла над 200 ракети в Украйна, като някои от тях са поразили жилищни региони, без да е ясно дали те са били взети преднамерено под прицел.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР