Украинските сили в югоизточната Харковска област вероятно използват преразпределението на

...
Украинските сили в югоизточната Харковска област вероятно използват преразпределението на
Коментари Харесай

ISW: Украйна успешно настъпва в Харковска област

Украинските сили в югоизточната Харковска област евентуално употребяват преразпределението на съветските сили към Южната ос, с цел да  северозападно от Изюм. Те евентуално са употребявали тактическа изненада, с цел да настъпят минимум 20 километра в следената от Русия територия в източната област Харков на 7 септември, завземайки още веднъж почти 400 квадратни километра земя.

Това написа в ежедневната си сводка за обстановката в Украйна Институтът за наблюдаване на войната (ISW). 

Руски източници настояват, че съветските войски са почнали да разполагат подкрепления в региона, с цел да се пазят против украинското нахлуване. 
 Украинците изненадаха съветските войски в Харковска област
Украинците изненадаха съветските войски в Харковска област

Атака против Балаклея

Продължаващите интервенции на Украйна в Херсонска област принудиха съветските сили да изместят фокуса си на юг, което разреши на украинските сили да стартират локализирани, само че доста ефикасни контраатаки в региона на Изюм.

Руският президент Владимир Путин се опита да отхвърли отчета на Международната организация за атомна сила (МААЕ) от 6 септември за обстановката в Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). Путин твърди, че на територията на ЗАЕЦ няма съветска военна техника, с изключение на детайли на Росгвардия.

Елементите на Росгвардия изпълнявали както окупационни функционалности, по този начин и бойни интервенции на фронтовата линия по време на съветското навлизане в Украйна. Признанието на Путин е, че на територията на централата има детайли на Росгвардия, в допълнение удостоверява . Путин също по този начин упрекна МААЕ, че е работила под натиска на Запада да не упреква директно Украйна за обстрела на централата. Както ISW писа по-рано, отчетът на МААЕ е сдържано наказание на съветските действия в АЕЦ.
 ISW: Путин може да употребява неутралната МААЕ, с цел да му признаят права
ISW: Путин може да употребява неутралната МААЕ, с цел да му признаят права

И да се опита да сътвори развой, подобен на Минските съглашения

Руските сили са провели наземна офанзива северозападно от Славянск на 7 септември. Украинският общоприет щаб заяви, че войските са отблъснали съветска офанзива в региона на Долина, на към 18 километра северозападно от Славянск по автомагистрала E40 Изюм-Словянск. Руските сили също нанесоха рутинни артилерийски удари по линията Изюм- Славянск и по региони северно и североизточно от Славянск.

Руските сили са провели и лимитирана наземна офанзива североизточно от Сиверск на 7 септември. Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските войски са атакували покрай Григоровка, на към 10 км североизточно от Сиверск. Руските сили продължиха рутинните артилерийски удари по селища към Сиверск.

Руските сили продължиха наземните офанзиви североизточно и южно от Бахмут на 7 септември. Украинският общоприет щаб уточни, че съветските войски са се пробвали да напреднат на север към Бахмут от покрайнините на Хорловка към Зайцеве, Майорск и Николаевка Друга - всички в границите на 20 километра южно от Бахмут.

Украинският общоприет щаб също заяви за съветски офанзиви покрай Весела Долина (5 км югоизточно от Бахмут) и региона Соледар-Бахмутске (10 км североизточно от Бахмут). Руското министерство на защитата удостовери отчетите от 6 септември, че съветските войски са поели цялостен надзор над Кодема, на 13 км югоизточно от Бахмут, и не престават да настъпват на север към Зайцеве и южните околности на самия Бахмут. Руските сили продължиха рутинните артилерийски офанзиви против Бахмут и близките обитаеми места.

Руските сили организираха лимитирана наземна офанзива по северозападните околности на град Донецк на 7 септември. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са атакували към Опитне, на към 5 километра северозападно от град Донецк.

Руски източници настояват за прогрес от Писки към Первомайске, на към 10 км северозападно от град Донецк. Геолокирани бойни фрагменти демонстрират, че съветските сили не престават маргиналното нахлуване блок по блок в Маринка, в югозападните околности на град Донецк. Руските войски продължиха рутинните артилерийски удари по фронтовата линия Авдиевка-Донецк.

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви югозападно от град Донецк или в източната Запорожка област на 7 септември и не престават рутинните артилерийски удари в тези региони.
 Русия си хареса алегорична дата за референдумите в Донбас
Русия си хареса алегорична дата за референдумите в Донбас

Възнамерява да ги организира на 4 ноември - Деня на националното единение

Друга значима тематика в разбора са референдумите, които Русия желае да организира в украински територии. 

Руските и окупационните управляващи оповестиха 4 ноември като идеална дата за насрочване на референдуми за анексиране в окупираните територии и продължиха да дефинират условия за референдумите. Първият заместник-председател на Съвета на федерацията на Русия Андрей Турчак разгласи, че окупационните управляващи в Украйна би трябвало " вярно и алегорично " да проведат референдумите за анексиране в Деня на националното единение на Русия на 4 ноември.

Окупационната администрация на Херсонска област разгласи, че референдумът за анексиране на Херсон ще се организира на 4 ноември, потвърждавайки предварителната оценка на ISW , че окупационните управляващи евентуално ще забавят референдумите за анексиране от техните авансово оповестени крайни периоди от средата на септември.

Други окупационни администрации евентуално също ще отхвърлен своите референдуми, с цел да принудят засилено гражданско съдействие с окупационните държавни управления. Членът на Съвета на администрацията на Запорожие Владимир Рогов разгласи, че окупационната администрация на Запорожка област ще изплаща обществени помощи на украинци, които живеят в окупирана Запорожка област, даже в случай че главното им местопребиваване е в друга територия в Украйна. Това демонстрира, че съветската администрация има за цел да убеди или принуждават повече гражданска поддръжка за референдумите за анексиране.
 ISW: Малко евентуално Русия да успее с референдумите до 11 септември
ISW: Малко евентуално Русия да успее с референдумите до 11 септември

Наяве излизат вътрешни различия

Окупационната администрация на Харковска област раздаде първите 15 съветски паспорта на жителите на Вовчанск, Харковска област, на 7 септември.

Руските окупационни управляващи евентуално ще забавят в допълнение този краен период заради продължаващите неуспехи да наложат властта си и спирането на настоящите украински интервенции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР