Украинските сили са се изтеглили от източния град Соледар в

...
Украинските сили са се изтеглили от източния град Соледар в
Коментари Харесай

За първи път признание от Украйна: Войските ни се изтеглиха от Соледар

Украинските сили са се изтеглили от източния град Соледар в региона на Донецк, заяви военният представител Сергий Череватий, представен от украинската държавна телевизия в сряда.

" Нашите сили извършиха главната си задача: да не разрешат на врага да реализира систематични пробиви в Донецка посока ", сподели Череватий, представен от ТАСС.

Това е първото украинско удостоверение за завладяването на Соледар от съветските сили. Москва разгласи контрола над дребния град още на 18 януари, напомня " Ройтерс ".

Миналата седмица английското военно разузнаване заяви, че украинските елементи са отстъпили от града, увеличавайки натиска към Бахмут, където яростните сражения не престават.

Припомняме, по-рано украинската войска отхвърли през днешния ден да се е изтеглила от Соледар и твърди, че към момента се водят " яростни боеве " за този дребен град в Източна Украйна, който Русия по-рано разгласи, че е превзела.

" Все още се водят яростни боеве за Соледар " сподели по украинската телевизия представителят на Източното командване на армията Сергий Черевати. Той уточни, че " въоръжените сили на Украйна държат ситуацията под надзор в доста тежки условия ", като означи, че те се борят против " най-хубавите бойци на съветската наемническа формация " Вагнер " и други съветски специфични елементи ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР